Un tren a acrosat marti in zona municipiului Buzau un autoturism al carui sofer nu s-a asigurat la pasajul de trecere la nivel cu calea ferata, mecanicul de locomotiva fiind depistat cu 0,12 mg/l alcool pur in aerul expirat, relateaza Agerpres. Mecanicul de locomotiva s-a ales cu dosar penal.

"Trenul personal care circula pe relatia Nehoiasu - Buzau a acrosat luni un autoturism la pasajul de trecere la nivel cu calea ferata situat intre statiile Buzau Nord-Buzau. Din primele verificari efectuate a rezultat ca incidentul s-ar fi produs pe fondul neasigurarii corespunzatoare la trecerea pasajului de catre conducatorul autoturismului, un barbat in varsta de 39 de ani, din Buzau. Trenul implicat in incident a avut o intarziere de 58 de minute, iar un alt tren a fost anulat", a declarat pentru Agerpres purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Buzau, comisarul sef Florina Crucianu.

Potrivit acesteia, politistii au testat alcoolscopic atat conducatorul auto, cat si mecanicul de locomotiva, iar aparatul etilotest a indicat in cazul mecanicului de locomotiva o valoare de 0,12 mg/l alcool pur in aerul expirat.

"In cauza a fost intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunilor prevazute si pedepsite de art. 329 si 331 alin. 2 din Codul Penal, "neindeplinirea indatoririlor de serviciu sau indeplinirea lor defectuoasa" si "prezenta la serviciu sub influenta alcoolului", iar politistii Biroului Judetean de Politie Transporturi Buzau continua cercetarile", a mai spus sursa citata.

Totodata, politistii rutieri au luat impotriva conducatorului auto masura sanctionarii contraventionale cu 9 puncte-amenda si 6 puncte penalizare, conform prevederilor legale ce reglementeaza circulatia pe drumurile publice.