Un sucevean care a fost prins circuland cu 201 km/h pe drumul national DN 2, in judetul Suceava, a fost sanctionat cu amenda si i s-a retinut permisul de conducere, transmite Mediafax.

Potrivit purtatorului de cuvant al Politiei Judetene Suceava, Ionut Epureanu, Serviciul Rutier a constatat ca viteza excesiva si depasirile neregulamentare, alaturi de indisciplina pietonilor, constituie principalele cauze ale accidentelor rutiere grave.

El a aratat ca pentru a depista soferii care conduc masinile cu viteza peste cea stabilita prin legislatie, in ultimele doua zile, Serviciul Rutier din IPJ Suceava a organizat actiuni pentru combaterea excesului de viteza si a depasirilor neregulamentare pe DN2 si DN17.

In urma acestei actiuni au fost constatate doua infractiuni, au fost date 328 de sanctiuni contraventionale in valoare totala de 92.950 lei, dar au fost retinute si 25 de permise de conducere, din care 14 pentru viteza excesiva si 11 pentru depasiri neregulamentare.

Intre persoanele care au ramas fara permis este barbatul din comuna suceveana Dornesti care a fost depistat in timp ce conducea un Audi A4 cu 201Km/h pe drumul national DN 2, a precizat Epureanu.