Aproximativ 250 de curti si subsoluri au fost inundate, sambata seara, in comunele Bisericani si Lupeni din judetul Harghita, in urma unei ploi torentiale, iar apa de pe strazi masoara aproape un metru inaltime, relateaza Mediafax.

Sambara seara a plouat torential in bazinul Odorhei, timp de aproximativ o ora, iar din cauza cantitatii mari de precipitatii paraul Nicoul Alb, care traverseaza localitatile Bisericani si Lupeni, a iesit din matca.

Conform sefului Centrului Operational al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Harghita, Ovidiu Dudu, au fost inundate aproximativ 250 de curti, pivnite si subsoluri ale gospodariilor aflate de-a lungul cursului de apa, iar pe strazi apa a ajuns pana la 80 de centimetri, in unele zone avand un metru inaltime.

"Nu putem spune daca apa a intrat si in case, este posibil, dar evaluarea se va face abia dupa ce apele se vor retrage", a precizat reprezentantul ISU.

Potrivit acestuia, in cele doua localitati intervin pentru scoaterea apei din curti si subsoluri pompierii civili de la servciile voluntare din Lupeni si din Corund, in spirjinul lor fiind trimise un echipaj cu un camion si mai multe motopompe de la ISU Harghita.

In august 2005, in urma ploilor torentiale pe paraul Nicoul Alb s-a format o viitura de peste cinci metri inaltime, care a inundat localitatile Simonesti, Bisericani si Lupeni, iar 16 persoane si-au pierdut viata atunci.