Politistii bucuresteni au folosit armamentul din dotare pentru prinderea, in noaptea de duminica spre luni, a doi tineri de 17, respectiv 22 de ani, care ar fi sustras aproximativ o suta de pachete de inghetata dintr-o lada frigorifica apartinand unei societati comerciale din sectorul 1.

Potrivit unui comunicat al Politiei Capitalei difuzat luni si citat de Agerpres, judiciaristii Sectiei 4 Politie i-au observat, in jurul orei 00.30, pe cei doi tineri, care ar fi fortat sistemul de asigurare al lazii frigorifice, din care ar fi reusit sa sustraga aproximativ 100 de pachete de inghetata, dupa care au incercat sa paraseasca in fuga locul infractiunii.

Pentru ca tinerii nu au raspuns la somatiile legale si repetate, unul dintre politisti a tras un foc de avertisment in plan vertical, fara a rezulta victime sau pagube materiale.

In urma interventiei, unul dintre cei doi tineri a fost prins si condus la sediul Sectiei 4 Politie pentru verificari, reusindu-se totodata recuperarea in totalitate a prejudiciului produs, informeaza comunicatul.

Aceeasi sursa precizeaza ca, efectuand verificari cu privire la tanarul prins, judiciaristii bucuresteni au constatat si faptul ca acesta ar mai fi comis alte doua infractiuni de furt calificat si anume, pe 5 iulie, ar fi sustras dintr-o boxa de bloc doi colaci de sarma si o geanta cu scule, iar, pe 10 iulie ar fi sustras o camera video de supraveghere, montata in holul de la parterul unui imobil situat in sectorul 1 al Capitalei.

Politia Capitalei continua cercetarile sub aspectul savarsirii infractiunii de furt calificat, cu unul din cei doi banuiti in stare de retinere, urmand a fi prezentat magistratilor.