Zeci de locuinte si anexe gospodaresti din satul Hanesti din judetul Botosani au fost distruse, vineri dupa-amiaza, de o tornada puternica, transmite Agerpres. Potrivit viceprimarului Mihai Cretu, vantul a distrus integral doua case, care nu erau locuite, dar si un grajd de animale. De asemenea, au fost distruse partial 37 de locuinte si 23 de anexe gospodaresti.

"A fost ceva de groaza, a venit de la rasarit si a prins o portiune lata de 70 de metri. Sunt doua case distruse total, un grajd mare, 37 de case partial si 23 de anexe gospodaresti. Nu sunt probleme de locuit. Bine ca nu am avut nicio victima", a afirmat Cretu.

Localnicii povestesc ca acoperisurile unor case au fost smulse si plimbate prin aer pe o distanta de aproape 200 de metri.

La fata locului au intervenit echipaje ale Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU), dar si de Inspectoratul judetean de Jandarmi, pentru a sprijini populatia.

"Am ajuns la fata locului cu echipaje de prima interventie pentru salvarea persoanelor, a animalelor si a bunurilor materiale si pentru luarea primelor masuri. Am evaluat situatia primara, iar necesitatile urgente ar fi repararea unor acoperisuri la case si anexe gospodaresti. La prima evaluare, se constata ca sunt locuinte batranesti, cu acoperisuri din azbest, din tabla si din tigla", a declarat prim-adjunctul sefului ISU, colonelul Mihai Flamanzeanu.

Acoperisul smuls de pe un imobil a fost aruncat in cladirea gradinitei, spargand patru geamuri ale acesteia. Tornada a distrus sute de metri de retele electrice, de telefonie si internet, lasand localitatea fara aceste servicii.