Un barbat de 46 de ani din Bucuresti a fost depistat duminica de politisti in timp ce conducea cu 216 km/h pe Autostrada Bucuresti - Ploiesti.

Potrivit unui comunicat de presa remis Agerpres de IGPR, conducatorului auto i-a fost retinut permisul de conducere pentru 90 de zile si a fost sanctionat cu amenda in valoare de 850 de lei.

"Astazi (n.r.- duminica), in jurul orei 13,15, politistii Biroului de Politie Autostrada Bucuresti - Ploiesti (A3) din cadrul IGPR au depistat un barbat, de 46 de ani, din Bucuresti, in timp ce conducea un autoturism cu o viteza peste limita maxima admisa. Barbatul a fost inregistrat cu aparatul radar, la km. 21, pe sensul de mers Bucuresti - Ploiesti, conducand cu o viteza de 216 km/h. Conform legislatiei in vigoare, acesta a fost sanctionat contraventional cu amenda in valoare de 850 de lei", se arata in comunicat.

Potrivit sursei citate, in perioada 19-21 aprilie, cu ocazia Pastelui Ortodox si a celui Catolic, aproape 1.600 de politisti de la rutiera sunt prezenti in trafic pentru asigurarea fluentei traficului, combaterea excesului de viteza, prevenirea accidentelor si a ambuteiajelor rutiere, precum si pentru fluidizarea si controlul circulatiei.