Doi hoti din locuinte, de 42 si 54 de ani, au fost prinsi sambata seara in Capitala, dupa ce politistii i-au blocat in trafic si au tras patru focuri de arma de avertisment pentru a-i opri, informeaza Politia Capitalei, citata de Mediafax.

In perioada martie - aprilie, politistii Serviciului Investigatii Criminale Sector 6 si Sectiei 20 Politie au documentat activitatea infractionala a unui grup format din doi barbati, cu varse de 42 si respectiv 54 de ani, cu preocupari pe linia furturilor din locuinta si societati comerciale prin escaladare si fortarea sistemelor de inchidere.

Sambata seara, politistii Capitalei i-au depistat pe cei doi barbati, care se deplasau cu un taxi, in fata unei locuinte din Sectorul 6. La fata locului, din autoturismul mentionat, a coborat unul dintre ei si s-a apropiat de imobil, pentru a verifica daca este cineva in interior, timp in care celalalt barbat a ramas la autoturism pentru a supraveghea zona. Asigurandu-se ca nu este observat, a escaladat gardul din beton si a coborat in curtea respectiva, iesind dupa aproximativ 30 de minute cu mai multe bunuri asupra sa urcandu-se in autoturism si parasind zona.

Politistii au procedat la blocarea autoturismului in trafic, folosind, dupa efectuarea somatiilor legale, armamentul din dotare, tragand patru focuri de avertisment in plan vertical, intrucat conducatorul auto a incercat fortarea barajului, pentru a-si asigura scaparea.

La efectuarea controlului corporal al celor doi barbati, asupra unuia dintre ei au fost gasite mai multe bijuterii, precum si trei ceasuri de mana, in valoare de aproximativ 10.000 de lei, care au fost predate partii vatamate. Totodata, s-a procedat si la efectuarea controlului autoturismului, ocazie cu care au fost gasite si ridicate mai multe obiecte folosite la savarsirea infractiunilor, precum si un laptop.

Cei doi barbati au fost retinuti si sunt cercetati pentru furt calificat de procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 6.