Angajatii Teatrului National au fost nevoiti sa intervina sambata de urgenta ca sa stinga un foc ce s-a aprins la materialul textil al decorului de scena, au declarat pentru Agerpres oficiali ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bucuresti. Nu s-au inregistrat victime.

Angajatii TNB au reusit sa stinga incendiul care a cuprins circa 150 metri patrati de panza din decorul scenei, pana la sosirea pompierilor.

"Se amenaja scena, focul a izbucnit in Sala Studio, dar nu era spectacol. Nu au fost victime", a spus Daniel Vasile, purtatorul de cuvant al ISU Bucuresti.

UPDATEUn scurtcircuit a determinat aprinderea accidentala a unei perdele sambata pe una din scenele Teatrului National din Bucuresti (TNB), iar incendiul a fost stins imediat de personalul teatrului, precizeaza Biroul de presa al TNB intr-un comunicat.

"Teatrul National 'I.L.Caragiale' dezminte zvonurile alarmiste legate de un incendiu mistuitor (!) care ar fi izbucnit in cursul acestei dimineti intr-una din salile sale. Un scurtcircuit a determinat aprinderea accidentala a unei sufite (o perdea neagra de panza suspendata de o bara, in partea de sus a scenei). Incidentul a fost imediat observat de masinistii care montau in scena decorul spectacolului BARFE, ZVONURI SI MINCIUNI si care au intervenit prompt, impreuna cu personalul din dispozitivul PSI al teatrului - stingand imediat panza cu pricina. Masinile de pompieri care au sosit la fata locului, la intrarea TNB din str. Tudor Arghezi, NU au fost solicitate de catre teatru, ci au fost alertate de vecinii care 'auzisera' ca s-ar fi intamplat ceva peste drum", se arata in comunicat.

Biroul de presa al TNB subliniaza ca toate spectacolele din repertoriul de sambata al teatrului se joaca la orele si in salile anuntate.