O tanara de 20 de ani din comuna Berca, judetul Buzau, care locuieste intr-o coliba, alaturi de cei doi copii ai sai, de parinti si de cei cinci frati, traind din venitul minim garantat, a gasit pe strada un portofel cu 1.000 de lei, pe care l-a predat Politiei, relateaza Mediafax.

Potrivit purtatorului de cuvant al Politiei Judetene Buzau, comisar-sef Florina Crucianu, tanara de 20 de ani din comuna Berca a mers la sediul postului de politie comunal si a predat un portofel pe care il gasise pe trotuarul din fata dispensarului din localitate.

Conform sursei citate, in portofel se aflau aproape 1.000 de lei, dar si documente si mai multe carduri bancare.

"Politistii au constatat ca portofelul continea documentele de identitate si carduri pe numele unei femei in varsta de 37 de ani, din comuna Berca, precum si suma de 988 de lei", a declarat, miercuri, reprezentantul Politiei Buzau, precizand ca portofelul cu bani si documente a fost predat proprietarei, care a recompensat-o pe tanara.

Potrivit autoritatilor locale din comuna Berca, tanara, Loredana Neagu, provine dintr-o familie de etnie roma, numeroasa, extrem de nevoiasa, care traieste din venitul minim garantat. Singurul din familie care lucreaza este tatal tinerei, care este angajat al societatii de apa-canal din localitatea Berca.

Tanara are doi copii si cinci frati cu varste cuprinse intre 14 si 28 de ani, locuind cu totii, alaturi de parinti, intr-o coliba de la marginea comunei. Ea si fratii sai sunt vazuti frecvent cautand resturi prin tomberoanele din localitate, pentru a se putea hrani.

"Este de domeniul stiintifico-fantastic. Sunt extrem de nevoiasi, primesc venitul minim garantat, pachete de la Primarie de sarbatori, sunt multi copii si cu toate acestea acest copil a predat Politiei banii gasiti", a declarat miercuri, pentru Mediafax, primarul comunei Berca, Valeriu Marcu.