Ambasada Republicii Muntenegru la Bucuresti va fi deschisa marti, dupa cum au anuntat ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlatean, si omologul sau muntenegrean, Igor Luksic.

Ambasadorul Muntenegru la Bucuresti este Milan Begovic. Acesta si-a prezentat copiile scrisorilor de acreditare pe 1 noiembrie 2013, intr-o intalnire la MAE cu secretarul de stat Radu Podgorean, potrivit Agerpres.

'Am avut privilegiul (...) sa vizitez Bucurestiul pentru a deschide in mod oficial ambasada Muntenegrului la Bucuresti, un alt pas foarte important pentru dezvoltarea unor relatii si mai stranse intre cele doua tari'', a declarat luni seful diplomatiei muntenegrene la intalnirea cu omologul sau roman.

Ministrul Titus Corlatean a tinut sa salute deschiderea reprezentantei diplomatice.

'As dori sa salut calduros faptul ca Muntenegru deschide in mod oficial (...) ambasada statului la Bucuresti', a afirmat Corlatean, precizand totodata ca acest subiect a fost abordat in cursul vizitei sale oficiale din iulie anul trecut de la Podgorica.

Vice-premierul si ministrul Afacerilor Externe si integrarii europene din Muntenegru, Igor Luksic, se afla intr-o vizita oficiala in Romania la invitatia omologului sau de la Bucuresti.