Patru localitati din judetul Prahova sunt izolate, duminica, dupa ce drumurile de acces au fost blocate din cauza viscolului, doua drumuri nationale si patru drumuri judetene sunt inchise total sau partial, iar aproape 7.000 de consumatori sunt nealimentati cu energie electrica.

Potrivit unui comunicat de presa al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Prahova, localitatile Boldesti Gradistea, Salciile, Baba Ana si Sotriile sunt in continuare izolate dupa ce drumurile au fost inchise din cauza conditiilor meteo nefavorabile.

In urma unor discutii purtate de presedintele Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma, cu vicepremierul Gabriel Oprea si cu ministrul Apararii, Mircea Dusa, Armata va pune la dispozitia Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta o senilata, o freza, un vehicul 6x6 cu lama si un convoi militar pentru transportul de apa si paine.

In continuare raman inchise DN 1D Albesti-Urziceni si DN 1B, pe segmentul Mizil-Buzau, in timp ce pe DN 1A si pe DN 71 Sinaia-Moroieni este restrictionat accesul autovehiculelor cu masa mai mare de 3,5 tone.

Pe toate celelalte drumuri nationale din Prahova a fost instituita restrictie pentru autovehiculele cu masa mai mare de 7,5 tone.

De asemenea, patru drumuri judetene sunt in continuare inchise.

Potrivit purtatorului de cuvant al Electrica Muntenia Nord, Marian Popa, peste 6.800 de consumatori din 15 localitati sunt nealimentati cu energie electrica. Sapte dintre aceste localitati sunt total nealimentate, respectiv Cheia, Calugareni, Cerasu, Starchiojd, Telega, Melicesti si Meri, iar restul sunt partial nealimentate.