Echipele de interventie ale CEZ Distributie actioneaza pentru remedierea avariilor provocate de viscol in Dolj, Gorj, Olt, Valcea, Mehedinti, Arges si Teleorman, zeci de mii de consumatori fiind afectati, a declarat duminica, pentru Agerpres, purtatorul de cuvant al grupului, Angelica Barbu.

Potrivit acesteia, in Dolj au fost semnalate 12 deranjamente individuale, in Gorj o linie electrica de medie tensiune si un post de transformare au fost afectate total si s-au inregistrat 11 deranjamente individuale in localitatea Cernat Sat. In Mehedinti - un deranjament individual, in Teleorman - 380 de deranjamente individuale si incidente pe o serie de linii electrice aeriene de 20 kV, fiind afectati 12.286 de consumatori din 14 localitati.

In Arges, o linie electrica de medie tensiune este afectata total, trei linii electrice afectate partial si 63 de posturi de transformare, debransati de la sistemul de distributie al energiei electrice fiind 9.450 de consumatori din opt localitati.

In Olt, o linie de medie tensiune este afectata total, 10 linii electrice - partial si 96 de posturi de transformare, 14.800 de consumatori din sapte localitati fiind deconectati de la retea. In Valcea, opt linii electrice care alimenteaza 29.370 consumatori sunt avariate.

'Situatia prezentata se afla intr-o permanenta mobilitate atat ca urmare a evolutiei defavorabile a conditiilor meteo, cat si a interventiei celor 85 de echipe de electricieni', a precizat Barbu.

Reprezentanta CEZ Distributie a mai aratat ca toate retelele de distribuire a energiei electrice sunt permanent monitorizate, astfel incat sa se intervina pentru reconectarea la sistem a gospodariilor afectate de intreruperile de energie electrica din cele sapte judete din sudul Romaniei in care opereaza.