Doua microbuze de persoane, unul cu 11 pasageri, iar celalalt doar cu soferul la bord, dar si patru autoturisme sunt blocate, la ora transmiterii acestei stiri, din cauza viscolului, pe drumuri din judetul Buzau, pentru deblocarea lor actionand mai multe utilaje de deszapezire, relateaza Mediafax.

Potrivit purtatorului de cuvant al ISU Buzau, Marius Sarbescu, la ora transmiterii acestei stiri, un microbuz cu soferul la bord este blocat pe DN 2 B in zona localitatii Verguleasa, pentru deblocare actionandu-se cu utilaje din cadrul Sectiei Drumuri Nationale.

De asemenea, pe DJ 203 K, in zona localitatii Sageata, un microbuz cu 11 persoane este blocat in zapada, actionandu-se cu mai multe utilaje pentru scoaterea autovehiculului dintre nameti.

Totodata, patru masini sunt blocate pe DJ 102 H in dreptul localitatii Pitulicea.

In judetul Buzau, sunt inchise o sosea nationala, DN 22 intre Ramnicu Sarat si Baile, dar si mai multe drumuri judetene.Astfel, este vorba despre DJ 214 A intre localitatile Caragele - Rusetu, intre km 0+000 si 15+ 000, DJ 220 intre localitatile Posta Calnau - Boboc Gara intre km 33 + 00 si 38 + 00, DJ 203D intre localitatile Bradeanu - Mitropolia - Scutelnici, DJ 203G intre localitatile Costesti - Stalpu si DJ 102 H DE 85 intre localitatile Pitulicea - Amaru, blocat in zona Pitulicea.

Potrivit lui Sirbescu, toate aceste drumuri au fost inchise preventiv de catre autoritati, din cauza zapezii, dar mai ales a viscolului si a vizibilitatii extrem de reduse.

De asemenea, localitatea Merei este nealimentata partial cu energie electrica, fiind afectate circa 200 de gospodarii. In plus, pe fondul neadaptarii vitezei la conditiile meteo rutiere, un accident de circulatie s-a inregistrat sambata, intre localitatile Vizireni si C.A Rosetti, doua persoane fiind ranite.

La ora transmiterii acestei stiri, in tot judetul Buzau, aflat sub avertizare de cod portocaliu, se semnaleaza viscol cu rafale de vant 20 m/s, viteza vantului din directia N-NE 11 m/s, precipitatii sub forma de ninsoare 8 l/mp. In municipiul Buzau se inregistreaza minus 8,2 grade Celsius, iar la Ramnicu Sarat de minus 7,3 grade Celsius.

Avertizarea de cod portocaliu de viscol a fost extinsa la 18 judete din sudul si sud-estul tarii, pana duminica la ora 22.00, potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM).

Potrivit noii avertizarii ANM, se afla sub cod portocaliu de viscol pana duminica seara judetele Mehedinti, Gorj, Dolj, Olt, Valcea, Arges, Teleorman, Girgiu, Dambovita, Ilfov, inclusiv municipiul Bucuresti, Calarasi, Ialomita, Prahova, Buzau, Braila, Tulcea, Vrancea si Galati.

Viscolul puternic va continua in Oltenia, Muntenia, sudul Moldovei si zonele montane aferente, precum si in nordul Dobrogei, informeaza ANM. In aceste regiuni vantul va sufla in rafale de peste 70 - 80 km/h, ninsoarea va fi puternic viscolita si troienita, iar vizibilitatea se va reduce sub 50 de metri.

In acelasi interval, este cod galben de viscol in Constanta, Sibiu, Brasov, Covasna, Bacau, Vaslui si Iasi.