Aproape 60 de caini comunitari au fost eutanasiati, iar alte 67 de animale ar putea avea aceeasi soarta in urmatoarele zile, in cazul in care nu vor fi adoptate, a anuntat marti Biroul de presa al primariei municipiului Buzau, citat de agentia Agerpres.

"Incepand cu data de 10 ianuarie, au fost eutanasiati 57 de caini, conform legii. Ceilalti 67 de cainii fara stapan nerevendicati in termen de 14 zile lucratoare vor fi eutanasiati", a declarat coordonatorul serviciului de ecarisaj al primariei, medicul veterinar Danut Pale.

Potrivit sursei citate, in primele zile ale anului s-au inregistrat primele sase cazuri de adoptie la distanta.

"Iubitorii de animale pot adopta caini, acestia vor fi deparazitati, tratati si sterilizati gratuit, dar cainii pot fi adoptati la distanta. Averm deja sase cazuri, noul proprietar va achita in avans suma de 2,9 lei fara TVA pe zi, iar animalul va fi tinut in padoc atat cat doreste noul proprietar", a mai declarat Danut Pale.

Eutanasierea cainilor maidanezi a devenit posibila dupa publicarea, la finele anului trecut, a normelor metodologice de aplicare a ordonantei de urgenta 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a cainilor fara stapan.