O femeie si un barbat au fost raniti, duminica, in timp ce se dadeau cu sania pe una dintre partiile din complexul Arena Platos din statiunea Paltinis, iar potrivit primelor informatii au suferit traumatisme la fata si la picioare, solicitandu-se interventia unui elicopter SMURD, transmite Mediafax.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Sibiu, Bianca Sabau, a declarat ca o femeie si un barbat au fost raniti, duminica, in timp ce se dadeau cu sania pe una dintre partiile din complexul Arena Platos din statiunea Paltinis.

Ea a precizat ca femeia are 21 de ani si a suferit un traumatism facial destul de grav, fiind solicitata interventia elicopterului SMURD pentru transportarea acesteia la spital.

Sabau a mentionat ca barbatul are 25 de ani si a suferit un traumatism la picioare, urmand sa fie transportat la UPU a Spitalului Judetean Sibiu.

Potrivit administratorilor complexului Arena Platos, cei doi tineri se dadeau cu sania pe una dintre partiile de schi din complex, desi li se atrasese atentia ca nu au voie cu sania in acel loc, iar la un moment dat acestia au intrat cu sania intr-un stalp de la instalatia de teleschi.

Seful Serviciului Salvamont Sibiu, Adrian David, a declarat, la randul sau, ca accidentul a avut loc pe o partie de schi care era inchisa in momentul respectiv, intrucat acolo se desfasurase un concurs de saniute.

"Un concurs de saniute a avut loc pe una dintre partiile de schi din complex. Concursul se terminase, iar partia era oficial inchisa. Colegii mei din Paltinis si administratorii partiei i-au avertizat ca nu au voie acolo, dar au trecut peste benzile de marcaj si s-au dat cu sania pe care tocmai o inchiriasera", a declarat Adrian David.

UPDATE: Tanara de 21 de ani are politraumatisme si este inconstienta, fiind preluata de un elicopter SMURD si transportata la un spital din Targu Mures.

Reprezentantii Consiliului Judetean (CJ) Sibiu, institutie in subordinea careia se afla Serviciul Salvamont, au anuntat ca tanara are politraumatisme si este inconstienta, fiind sedata si intubata de catre medici.

Din cauza starii grave in care se afla tanara, reprezentantii Salvamont Sibiu au revenit cu solicitarea unui elicopter SMURD pentru transportul pacientei la un spital din Targu Mures, desi, initial, aparatul nu a putut ateriza nici in statiunea Paltinis, nici pe Aeroportul Sibiu, din cauza vantului puternic.

"In urma cu cateva minute elicopterul SMURD a decolat catre Targu Mures", a declarat Nicoleta Boborodea, purtatorul de cuvant al Aeroportului Sibiu.

La randul sau, purtatorul de cuvant al Spitalului Judetean Sibiu, Decebal Todarita, a declarat ca tanarul de 25 de ani, ranit si el in accidentul din statiunea Paltinis, a ajuns in Unitatea Primiri Urgente a unitatii.

"Pacientul a suferit o plaga in regiunea inghinala. In acest moment are loc explorarea acestei plagi, ulterior urmand a fi efectuate restul investigatiilor necesare pentru stabilirea unui diagnostic complet", a declarat Decebal Todarita.

Potrivit acestuia, pacientul este constient si cooperant.