Un mandat european de arestare a fost emis pe numele a doi romani, suspectati ca au furat ceasuri de lux in valoare de 230.000 de euro de la un bijutier din Strasbourg, in estul Frantei, in 27 decembrie, si arestati in Austria a doua zi, scrie AFP.

Jurisdictia din Nancy, competenta in materie de criminalitate organizata in estul Frantei, a deschis o ancheta la finele saptamanii trecut, a precizat procurorul adjunct, Gregory Weil.

Cei doi romani arestati, in varsta de 20 si 22 de ani, sunt acuzati ca fac parte dintr-un grup organizat de 6-8 persoane care au spart in cateva minute toate vitrinele unui magazin de bijuterii din Strasbourg, furand 37 de ceasuri de lux in valoare totala de 230.000 de euro.

Politistii au stabilit ca suspectii au dormit in corturi, intr-o padure siutata la cateva sute de metri de frontiera germana, si au identificat masinile folosite de acest grup.

A doua zi, una dintre aceste masini, inmatriculata in Bulgaria, a fost semnalata in Germania, in timp ce se indrepta spre Austria.

Aceasta a fost interceptata pe o austostrada in estul Austriei, la Alland. Ceasurile furate au fost gasite in interiorul masinii. Cei doi suspecti, care neaga acuzatiile, au fost arestati preventiv la Sankt-Polten.

"Daca autoritatile austriece accepta predarea lor, ar putea fi pusi sub acuzare in saptamanile urmatoare", a precizat o sursa apropiata anchetei.

Potrivit politiei austriece, cei doi tineri sunt suspectati ca au luat parte la un alt furt, in 4 octombrie, tot in Franta. Atunci, un magazin Vacheron Constantin a fost tinta unui jaf spectaculos, pe strada Pacii din Paris. Valoarea ceasurilor de lux furate depaseste un milion de euro.

In acest dosar, alti cinci romani sunt deja pusi sub acuzare.

Toti sunt suspectati ca fac parte dintr-o retea specializata in ceasuri de lux si care actioneaza in acest mod de mai multe luni in intreaga Europa.