Traficul rutier pe DN1 in zona Valea Prahovei este intens la aceasta ora, pe sensul de mers Bucuresti - Brasov formandu-se coloane de masini pentru ca unii conducatori auto reduc viteza mai mult decat este necesar, informeaza Centrul Infotrafic al IGPR, potrivit Agerpres.

De asemenea, circulatia incepe sa se intensifice si in sensul invers de pe DN 1, precizeaza sursa citata.

Totodata, politistii rutieri informeaza ca pe mai multe drumuri nationale circulatia se desfasoara in conditii de ceata. .

Conform informatiilor primite de la dispeceratele de politie, in judetul Gorj vizibilitatea scade sub 100, chiar 50 de metri, pe DN66 Targu Jiu - Rovinari - Turceni, pe DN67 Targu Jiu - Motru si pe DN67D Targu Jiu - Tismana, in Alba pe DN1, DN7 si A1, in Mures pe DN15 Targu Mures - Ludus, dar si pe unele tronsoane ale autostrazilor A3 Bucuresti - Ploiesti, A2 Bucuresti - Constanta si A1 Bucuresti - Pitesti, intre kilometrii 11 si 86.

Administratia Nationala de Meteorologie a emis atentionari nowcasting referitoare la acest fenomen pentru judetele Buzau, Braila, Ialomita, Calarasi, Giurgiu, Teleorman, Ilfov, Arges, Dambovita, Prahova, Olt, Cluj, Gorj, Mehedinti, Botosani, Iasi, Vrancea, Bacau, Vaslui, Galati, local in Dobrogea, iar in judetele Harghita si Alba, pe langa ceata, este posibil sa se formeze polei.

Conducatorilor auto li se recomanda sa ruleze cu viteza adaptata, sa nu se angajeze in depasiri riscante si sa foloseasca luminile de intalnire, iar daca vizibilitatea scade semnificativ si pe cele de ceata.