Un barbat si-a injunghiat mortal sotia, sambata, intr-un coafor din Iasi, unde aceasta era angajata, apoi a incercat sa se sinucida, fiind dus la Spitalul "Sfantul Spiridon" in stare grava. Femeia era cazata in Centrul pentru protectia victimelor violentei domestice din oras, impreuna cu cei trei copii ai sai, dupa ce plecase de acasa din cauza comportamentului violent al barbatului, relateaza Mediafax.

UPDATE: Barbatul fusese internat, in noiembrie, la Spitalul Socola

Barbatul care sambata seara si-a ucis sotia intr-un coafor din Iasi fusese internat, in luna noiembrie, la Spitalul de Psihiatrie Socola, unde a mers singur, cel mai probabil dupa ce s-a impacat cu sotia, care retrasese plangerea depusa la Politie impotriva sa pentru lovire.

Prim-procurorul Parchetului Tribunalului Iasi, Carmina Pascal, a declarat pentru Mediafax ca in luna noiembrie barbatul s-a internat la Spitalul de Psihiatrie Socola din Iasi.

"S-a dus de unul singur la spital. Cel mai probabil a luat aceasta decizie dupa ce s-a impacat cu sotia, in urma retragerii plangerii la Politie depuse de femeie", a spus Carmina Pascal.

Pe de alta parte, ea a precizat ca sambata seara procurorii au deschis dosar penal pentru omor calificat pe numele barbatului.

"A fost deschis dosar penal pe numele barbatului, pentru omor calificat. El se afla internat in stare grava la spital, fiind pazit de politisti. In functie de evolutia starii de sanatate a barbatului, se va decide daca se impune schimbarea incadrarii juridice in acest caz", a adaugat prim-procurorul Parchetului Tribunalului Iasi.

Managerul Spitalului de Psihiatrie Socola, Lucian Burlea, a declarat, la randul sau, pentru Mediafax ca, in conditiile in care anchetatorii nu au furnizat numele barbatului, unitatea medicala nu poate preciza diagnosticul pus de medici in acest caz.

"Oricum, in astfel de situatii este important ca pacientul sa ia tratamentul prescris de medici. E posibil ca pe fondul alcoolului consumat in perioada sarbatorilor agresivitatea sa creasca si sa se ajunga la situatii nedorite", a afirmat managerul Spitalului Socola.

Barbatul, care a incercat sa se sinucida dupa ce si-a injunghiat mortal sotia, se afla in continuare in stare critica si a suferit un stop cardio-respirator, la ora transmiterii acestei stiri fiind supus unei interventii chirurgicale la Spitalul Sfantul Spiridon din Iasi.

Coodonatorul SMURD Iasi, Diana Cimpoesu, a declarat ca intre timp barbatul a suferit si un stop cardio-respirator si a fost resuscitat, iar sansele de supravietuire ale acestuia sunt reduse.

"Se afla in sala de operatie, medicii incercand sa intervina pe plagile abdominale. Este in soc hemoragic, a suferit si un stop cardio-respirator si a fost resuscitat timp de cateva minute. Nu are sanse foarte mari de supravietuire, fiind si leziuni cerebrale urmare a stopului cardio-respirator", a spus coordonatorul SMURD Iasi.

Sambata seara, barbatul, in varsta de 41 de ani, a intrat in coaforul aflat la parterul Caminului studentesc T 17 de pe bulevardul Tudor Vladimirescu din Iasi, unde lucra sotia sa, si a injunghiat-o pe aceasta de mai multe ori. Ulterior, el s-a asezat in genunchi langa trupul femeii si a incercat sa se sinucida, injunghiindu-se cu acelasi cutit.

Coodonatorul SMURD Iasi, Diana Cimpoesu, a declarat ca echipajul medical care a ajuns la fata locului a constatat ca femeia, in varsta de 38 de ani, avea plagi multiple la gat si abdomen si era in stop cardio-respirator, incercandu-se fara succes resuscitarea acesteia.

Una dintre angajatele care se aflau in coafor la momentul atacului a declarat ca in salon mai erau doua fete, cliente, si ca totul s-a petrecut in cateva secunde: "In cateva secunde s-a intamplat totul. Am auzit tipete, iar cand am vazut ce se intampla am fugit in vestiar si am chemat paza, politia. Erau doua fete in salon".

Potrivit purtatorului de cuvant al Politiei Iasi, Anca Vajaiac, conflictul intre cei doi soti a avut loc intr-o anexa a coaforului, si nu in locul in care se aflau clientele si celelalte angajate ale salonului.

Femeia depusese doua plangeri la Politie impotriva barbatului, pentru violenta

Purtatorul de cuvant al Politiei Iasi, Anca Vajaiac, a declarat, sambata seara, pentru Mediafax ca femeia a depus prima plangere la Politie impotriva sotului sau la inceputul lunii noiembrie, pentru lovire si alte violente, insa la scurt timp a retras plangerea, dupa ce s-ar fi impacat cu acesta.

"La inceputul lunii noiembrie a depus o plangere la Politie impotriva sotului, pentru lovire si alte violente. La scurt timp, femeia si-a retras plangerea, dupa ce s-a impacat cu sotul. In noaptea de 25 spre 26 decembrie, intre cei doi soti a avut loc un nou conflict, iar femeia a sunat la Politie si a depus o noua plangere, tot pentru lovire si alte violente. Ulterior, ea a fost dusa de politisti la un centru pentru protectia victimelor violentei domestice, impreuna cu cei trei copii ai sai", a spus Anca Vajaiac, care a precizat ca nu a existat un ordin de restrictie din partea instantei in cazul barbatului.

Centrul pentru protectia victimelor violentei domestice in care fusese cazata femeia, impreuna cu cei trei copii ai sai, intre care unul major, se afla in subordinea Consiliului Judetean Iasi.

Sambata seara, dupa ce s-a produs tragedia, unul dintre copii, o fetita de 13 ani, a venit la coafor ingrijorata ca mama sa intarzie de la serviciu. Fata era insotita de un supraveghetor al centrului respectiv si nu a putut intra initial in incinta coaforului, din cauza anchetei politistilor si procurorilor, minora fiind anuntata ulterior despre moartea mamei sale.

In 5 martie 2012, un barbat a deschis focul in incinta coaforului de la complexul Perla din Capitala, cu intentia de a o ucide pe sotia lui, care voia sa divorteze de el. Aceasta si casiera coaforului au fost ucise, iar sase persoane, angajati si clienti ai salonului, au fost ranite. Barbatul, agentul de politie Gheorghe Vladan, sofer la Policlinica "N. Kretzulescu", a fost condamnat, in 12 februarie, de Tribunalul Bucuresti, la inchisoare pe viata.