Meteorologii au emis, vineri, o avertizare cod galben de ceata pentru 26 de judete, unde vizibilitatea este redusa sub 200 de metri si izolat sub 50 de metri. Avertizarea nowcasting cod galben emisa de Administratia Nationala de Meteorologie este valabila pana la ora 11.00, in judetele Botosani, Vrancea, Vaslui, Bacau, Neamt, Suceava, Galati, Iasi, Brasov, Covasna, Harghita, Mures si Sibiu, inclusiv localitatile Brasov, Miercurea Ciuc, Tarnaveni, Targu Seciuesc, Baraolt si Sibiu.

Tot pana la ora 11.00 sunt sub avertizare cod galben de ceata judetele Teleorman, Giurgiu, Calarasi, Ialomita, Braila, Buzau, Prahova, Dambovita, Arges, Ilfov si zona preoraseneasca a municipiului Bucuresti, noteaza Mediafax.

Ceata reduce vizibilitatea si in unele zone din judetele Gorj, Olt si Dolj, inclusiv municipiile Targu Jiu, Slatina si Craiova, avertizarea fiind emisa pana la ora 11.00.

In judetele avertizate cu cod galben, inclusiv pe drumurile nationale si europene aferente, precum si pe autostrazile A1 si A2, ceata reduce vizibilitatea sub 200 de metri si, izolat, sub 50 de metri.