Meteorologii au avertizat ca in 13 judete din nordul, estul si sudul tarii este ceata, care reduce vizibilitatea local sub 200 de metri si izolat sub 50 de metri, iar in unele zone sunt si depuneri de chiciura. Avertizarea nowcasting cod galben emisa miercuri de Administratia Nationala de Meteorologie este valabila pana la ora 12.00 in judetele Bacau, Vrancea, Neamt, Vaslui si Botosani. In aceste zone sunt semnalate ceata si depuneri de chiciura.

Ceata reduce vizibilitatea si in unele zone din judetele Gorj si Valcea, inclusiv in municipiile Targu Jiu si Dragasani, avertizarea cod galben emisa pentru acestea fiind valabila pana la ora 11.00.

De asemenea, judetele Dambovita, Teleorman, Ialomita, Calarasi, Constanta si Tulcea sunt sub avertizare cod galben de ceata pana la ora 10.00, izolat fiind semnalate si depuneri de chiciura.

In judetele avertizate cu cod galben, inclusiv pe drumurile nationale si europene aferente, precum si pe autostrada A2 , ceata reduce vizibilitatea sub 200 de metri si, izolat, sub 50 de metri.