Un detinut de la Penitenciarul Jilava, condamnat pentru furt calificat, a evadat, marti, in jurul orei 21,00, de la locul de detentie, a declarat, pentru Agerpres, purtatorul de cuvant al penitenciarului Jilava, Cristian Micu.

UPDATE Detinutul a fost prins in jurul orei 08.00, in Voluntari.

In vederea capturarii detinutului au fost dispuse masuri specifice in astfel de situatii, respectiv: blocarea cailor de acces - posibile directii de deplasare, alarmarea personalului, trimiterea de urgenta a mai multor echipe de cautare formate din personalul unitatii precum si cooperarea cu Directia Generala a Politiei Municipiului Bucuresti, Politia de Frontiera si Inspectoratul Judetean de Jandarmi Ilfov.

Detinutul care este incarcerat in regim semideschis a parasit punctul de lucru la care era repartizat, respectiv statia de sortare deseuri Glina.

Olteanu Florentin nu s-a mai intors la Penitenciarul Jilava dupa programul de munca impus, incidentul petrecandu-se in jurul orei 21,20.

"Marti, in jurul orei 21,20 s-a constatat ca detinutul Olteanu Florentin, nascut la data de 08.12.1981, condamnat definitiv la 2 ani inchisoare pentru savarsirea infractiunii de furt calificat, cu domiciliul in comuna Maldaeni, sat Maldaeni, jud. Teleorman clasificat in regim semideschis, a parasit punctul de lucru la care era repartizat, respectiv statia de sortare deseuri Glina", precizeaza Penitenciarul Jilava.

Detinutul are 1,80 inaltime, constitutie atletica, ochi caprui, par carunt si are un tatuaj pe antebratul mainii stangi.

Este imbracat intr-un trening de culoare inchisa, pantofi sport si pe cap poarta un fes.

Conducerea penitenciarului a dispus demararea unei anchete administrative care sa analizeze circumstantele care au condus la producerea evenimentului.

In cazul in care orice cetatean detine informatii care ar putea ajuta la identificarea sau capturarea detinutului este rugat sa contacteze cea mai apropiata unitate de politie sau sa sune la numarul de telefon 112.