Un proiectil exploziv de calibru 100 milimetri a fost folosit mai bine de 10 ani drept nicovala in gospodaria unui batran cu varsta de peste 80 de ani din localitatea Poroschia, in judetul Teleorman, scrie Agerpres.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Teleorman, Gelu Dragomir, a declarat marti ca a fost vorba de o descoperire intamplatoare facuta de o echipa de pirotehnisti chemata prin 112 pentru a ridica din aceeasi curte o grenada defensiva functionala, dezgropata in timpul lucrarilor agricole.

"Intamplarea a facut sa fie observata ciudata nicovala, care avea incarcatura de trotil intacta si putea exploda oricand cu consecinte dintre cele mai grave", a afirmat sursa citata.

Cele doua elemente de munitie provenite din al doilea Razboi Mondial au fost preluate, transportate si depozitate in vederea distrugerii.

La sfarsitul lunii octombrie, aproximativ 110 tone de munitie, in principal mine antipersonale, proiectile de aviatie si grenade defensive descoperite in mai multe localitati din Teleorman incepand cu anul 2009, au fost distruse in conditii speciale de siguranta pe un teren din apropierea municipiului Alexandria.