Magistratii Tribunalului Brasov au respins, joi seara, dupa mai bine de trei ore de audieri, propunerea Parchetului de pe langa Tribunalului Brasov de arestare preventiva pentru 29 de zile a consilierului judetean Adrian Maxim, urmand ca procurorii sa decida in zilele urmatoare daca decizia Tribunalului va fi atacata cu recurs la Curtea de Apel, relateaza Agerpres.

Potrivit procurorilor, Maxim este acuzat de instigare la marturie mincinoasa, instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata, refuz de recoltare a probelor biologice.

El a fost surprins in 27 mai 2013 de organele de politie conducand in stare de ebrietate pe DN73. A refuzat sa sufle in etilotest in vederea stabilirii nivelului de alcool in aerul expirat, dupa care a refuzat sa se supuna recoltarii de probe biologice in vederea stabilirii alcoolemiei. Ulterior i-a solicitat medicului legist Octavian Jardan din cadrul Serviciului Judetean de medicina Legala Brasov, presedintele Comisiei de Expertiza Medico-Legala Psihiatrica din cadrul Serviciului Judetean de Medicina Legala, si medicului psihiatru Popon Florin din cadrul Spitalului de Psihiatrie si Neurologie Brasov sa intocmeasca un raport de expertiza medico-legala psihiatrica care sa cuprinda afirmatii necorespunzatoare adevarului de natura sa-l ajute la solutionarea favorabila a dosarului penal, lucru care s-a si intamplat, acestia intocmind raportul de expertiza medico-legala in 13 iunie 2013.

Cei doi medici sunt si ei cercetati pentru marturie mincinoasa, favorizarea infractorului si fals intelectual.

Adrian Maxim este consilier judetean PNL la al treilea mandat. El a fost retinut miercuri seara pentru 24 de ore de catre de procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Brasov. Senatorul PNL Sebastian Grapa a declarat joi pentru Agerpres ca conducerea judeteana a PNL Brasov asteapta decizia instantei, iar in cazul in care Maxim va fi arestat preventiv pentru 29 de zile, cel mai probabil se va hotari ridicarea sprijinului politic al acestuia.