O fetita de sase ani, din comuna vranceana Tataranu, a murit, vineri, intr-o pauza de la gradinita, in bratele educatoarei, sub privirile celorlalti prescolari, inainte sa moara copila, care ar fi avut probleme neurologice mai vechi, acuzand dureri de cap si de burta, relateaza Mediafax.

Potrivit viceprimarului comunei Tataranu, Dumitru Balan, copilul de sase ani a murit, vineri, in bratele educatoarei, sub privirile celorlalti copii care se aflau afara, intr-o pauza, cand cadrul didactic ii scosese sa ii duca la toaleta.

Fata ar fi avut probleme de sanatate mai vechi, iar inainte de a deceda ar fi acuzat dureri de cap si de burta, a precizat viceprimarul.

Conform sursei citate, copila ar fi murit in bratele educatoarei, fara ca aceasta sa mai poata interveni in vreun fel.

"Stiu ca acest copil trebuia sa fie la clasa pregatitoare, insa parintii nu au dat-o, pentru ca avea probleme neurologice, avea probleme de sanatate si au vrut sa-l tina langa casa pentru a putea interveni. Daca ar fi mers la clasa zero, trebuia sa mearga la o alta scoala, la distanta, si de aceea au lasat-o la gradinita. Parintii au insistat sa ramana aici. Acuza dureri de cap si de burta si a decedat in bratele educatoarei, care este in stare de soc. I s-a facut rau pur si simplu", a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX vicepriimarul comunei Tatataru, Dumitru Balan.

La randul sau, educatoarea in grija careia se afla fetita a declarat ca aceasta avea probleme de sanatate, iar in urma cu cateva luni ar mai fi facut o criza in urma careia a ajuns la spital.

"Dupa o perioada a activitatii noastre, i-am asezat in rand, am iesit in curte la toaleta, pe alee spre toaleta, am asezat copiii sa faca pipi pe frunzis sa nu-i bag pe toti la toaleta ca nu am femeie de serviciu, nu am ingrijitoare, eu le dau pantalonasii jos, eu ii ridic. Ea (n.r. - fetita de sase ani, care a murit) acuza dureri de burtica, am luat-o de manuta, i-am lasat pantalonii jos sa faca pipi. Ea a pus capul pe mine, m-a luat in brate, s-a innegrit, am luat-o in brate, am iesit pe sosea, pe alee, si am strigat dupa ajutor, a chemat cineva ambulanta si asta s-a intamplat. Sunt pur si simplu distrusa", a declarat educatoarea Radita Mereuta.

Salvarea ajunsa la fata locului in circa zece minute nu a mai putut interveni pentru salvarea copilului, care decedase.