Un taur a scapat liber miercuri, pe strazile din municipiul Braila, in timp ce se incerca imbarcarea lui pe un vapor in port, animalul ranind grav un politist local care dirija circulatia intr-o intersectie, provocandu-i un traumatism cranio-cerebral, a declarat, pentru Agerpres, adjunctul Politiei Locale Braila, Dumitru Hahui.

Politist lovit de un taur in BrailaFoto: Captura YouTube

Dupa ce a lovit politistul local pe Strada Carantina, taurul si-a continuat fuga pe Calea Galati, una din principalele artere din municipiu, fiind capturat de reprezentantii Directiei Sanitar Veterinare, care l-au urmarit si l-au tranchilizat intre blocurile din zona Garii Braila.

Proprietarul taurului, Munsin Z., administratorul unei societati comerciale cu punct de lucru in comuna braileana Gemenele, a fost sanctionat contraventional cu 500 de lei pentru "lasarea nesupravegheata a animalului pe drumurile publice sau in zone publice, punand in pericol siguranta persoanelor".

Potrivit Newsfeed Braila, care a publicat si imaginile cu acest incident, taurul apartine unei firme detinute de cetateni sirieni si urma sa fie transportat cu vaporul pentru export.