Peste o suta de bombe de aviatie, doua de cate 25 de kilograme, si 11 proiectile de artilerie au fost gasite, vineri, de mai multi muncitori care sapau un sant in orasul sucevean Salcea, relateaza Mediafax.

Potrivit reprezentantilor Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Suceava, mai multi muncitori care executau lucrari de excavare in zona limitrofa orasului Salcea au descoperit un tub cilindric metalic, unul dintre lucratori anuntandu-l pe proprietarul firmei care a sesizat pompierii.

Echipa pirotehnica deplasata la fata locului a stabilit ca obiectul gasit este o bomba de aviatie si au cercetat zona, fiind descoperite si alte elemente de munitie de diferite tipuri, provenind din al Doilea Razboi Mondial.

Astfel, au fost gasite o suta de bombe de aviatie de doua kilograme, doua bombe de aviatie de cate 25 de kilograme, doua proiectile de artilerie de calibru 57 milimetri si noua proiectile de artilerie antiaeriana de calibru 25 milimetri.

Seful ISU Suceava, Dan Hoffman, a declarat pentru Mediafax ca munitia neexplodata a fost transportata si depozitata provizoriu, urmand sa fie distrusa controlat intr-un poligon autorizat.

"A fost o misiune complexa avand in vedere cantitatea mare de munitie neexplodata, iar echipa pirotehnica a actionat cu profesionalism", a spus Hoffman.