Politistii bucuresteni efectueaza, marti, 24 de perchezitii in Bucuresti si alte trei judete la persoane care practica ilegal taximetria si care pacaleau si talhareau turisti straini veniti in Romania prin suprataxare. Taximetristii recurgeau la amenintari si violente in cazul in care nu li se achitau cursele, au declarat pentru Agerpres oficiali ai Politiei Capitalei.

Potrivit surselor citate, taximetristii pirat acostau turistii chiar de pe sosirea pe aeroportul Otopeni, le ofereau transport si ulterior ii suprataxau.

De exemplu, o cursa de la Otopeni pana la Intercontinental, unde strainii erau cazati, putea costa si 200 de euro, in timp ce pe un traseu Bucuresti - Brasov soferii cereau peste 250 de euro.

Perchezitiile se desfasoara in Bucuresti, Ilfov, Dambovita si Giurgiu, iar 24 de persoane vor fi aduse la audieri la Politia Capitalei.

Actiunea este realizata cu sprijinul Departamentului de Informatii si Protectie Interna din M.A.I. si al Directiei de Operatiuni Speciale din I.G.P.R, sub coordonarea Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 1.