Douasprezece locuinte dintr-un bloc din Focsani au fost afectate de o explozie care s-a produs, sambata dimineata, intr-o garsoniera de la parterul imobilului, primele informatii indicand ca deflagratia a fost cauzata de o butelie defecta. Explozia a avut loc sambata, in jurul orei 6.00, intr-o garsoniera de la parterul unui bloc situat pe strada Revolutiei, in cartierul Sud din Focsani, anunta Mediafax.

Proprietarul garsonierei ar fi schimbat butelia, vineri seara, iar sambata dimineata, cand a aprins lumina pentru a pleca la serviciu, din cauza acumularilor de gaze s-a produs explozia. Barbatul a suferit arsuri la fata si pe corp, fiind preluat de un echipaj al Serviciului de Ambulanta Judetean si dus la spital. "Din primele verificari a rezultat ca explozia s-a produs ca urmare a unei acumulari de caz. Aceasta nu a fost urmata de incendiu", a declarat purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Vrancea, locotenent Cristina Duta.

In urma exploziei, locatarii au iesit in strada, speriati de zgomot. "Dormeam si am auzit o bubuitura. Am stat acolo in pat pana s-a terminat. Cand m-am dezmeticit, am vazut usa de la intrare in mijlocul casei. Dupa aceea l-am vazut pe vecin, cel de la care a pornit explozia, care spune ᅡvai de mine, ce am patitᅡ. E dezastru ce este aici. Pana la etajul trei au zburat toate usile", a spus Maria Statache, unul dintre locatari.

La locul exploziei a ajuns, pe langa pompieri, jandarmi, politisti, angajati ai companiei de gaz si primarul municipiului Focsani, Decebal Bacinschi.

El a spus ca in urma deflagratiei au suferit avarii 12 locuinte, dar ca structura de rezistenta a blocului nu a fost afectata.

"Vom incerca sa-i ajutam pe acesti oameni pentru ca nu pot fi lasati asa diseara. Multumim lui Dumnezeu ca nu a murit nimeni si ca nu trebuiesc mutati locatarii in alta parte. Voi aduce niste usi, am chemat constructorul aici sa vedem ce putem face. Structura nu a fost afectata cu nimic si asta este bine. Modul in care au fost distruse usile pana la etajul al treilea este iesit din comun. Sunt afectate peste 12 familii si le vom ajuta pe toate. Trebuie sa poata locui civilizat oamenii aici. Niciodata nu s-a mai intamplat asa ceva in Focsani", a spus Decebal Bacinschi.