15 elevi cu varste cuprinse intre opt si 12 ani, de la o scoala din localitatea prahoveana Targsorul Vechi, au inceput sa se simta rau, vineri, dupa ce preotul a facut o sfestanie in incinta unitatii de invatamant, 13 dintre copii fiind preluati de ambulante si transportati la spital, scrie Mediafax.

Potrivit directorului Serviciului de Ambulanta Judetean Prahova, medicul Daniel Nicolae, echipajele Serviciului de Ambulanta Judetean Prahova au fost solicitate sa intervina, vineri, la o scoala din localitatea Targsorul Vechi, unde 15 copii au inceput sa se simta rau.

Copiii au povestit ca un preot a venit la scoala sa faca o sfestanie, iar dupa acest moment au inceput sa se simta rau.

Treisprezece dintre elevi au fost preluati de echipaje de ambulanta, iar la ora transmiterii acestei stiri sunt transportati la Spitalul de Pediatrie din Ploiesti.

In cazul a doi dintre copii parintii au cerut ca acestia sa nu fie dusi la spital.

Medicul Daniel Nicolae a spus ca, in prezent, cei 13 copii sunt stabili hemodinamic si ca viata lor nu a fost pusa in pericol.

Echiapeje medicale ale Ambulantei au pus diagnosticul initial, "intoxicatie cu substanta necunoscuta", urmand sa fie stabilite cauzele care au dus la starea de rau a copiilor.