Un singur drum national - DN 2D - mai este blocat, miercuri dimineata, in judetul Covasna, din cauza unor copaci cazuti pe sosea, in timp ce pe mai multe artere nationale din Harghita se cicula cu dificultate din cauza zapezii, intervenindu-se cu utilaje de deszapezire, scrie Mediafax.

Drumul National 2D, care face legatura intre judetele Covasna si Vrancea, este in continuare inchis circulatiei, dupa ce pe carosabil au cazut, marti, mai multi copaci.

Pe celelalte drumuri nationale din judet se circula in conditii de zapada, insa traficul este deschis.

Seful Sectiei de Drumuri Nationale Covasna, Mihail Anton Stoican, a declarat ca mai mult utilaje de deszapezire au intervenit "preventiv" in cursul noptii, pe drumurile nationale care traverseaza judetul Covasna, in principal pe DN11, in zona localitatii Oituz, precum si pe DN10, in zona Intorsura Buzaului. Drumul National 2D, care face legatura intre judetele Covasna si Vrancea, este in continuare inchis circulatiei, dupa ce pe carosabil au cazut, marti, mai multi copaci.

Pe celelalte drumuri nationale din judet se circula in conditii de zapada, insa traficul este deschis.

Seful Sectiei de Drumuri Nationale Covasna, Mihail Anton Stoican, a declarat ca mai mult utilaje de deszapezire au intervenit "preventiv" in cursul noptii, pe drumurile nationale care traverseaza judetul Covasna, in principal pe DN11, in zona localitatii Oituz, precum si pe DN10, in zona Intorsura Buzaului.

In judetul Harghita, miercuri dimineta circulatia se desfasoara in conditii de iarna pe DN 13 A, in Pasul Bucin si pe DN 12 C, in zona Lacul Rosu, unde a continuat sa ninga si in cursul noptii, drumarii intevenind cu utilajele proprii intrucat contractele de deszapezire nu au fost incheiate.

Seful Sectei Drumuri Nationale Harghita, Catalin Romanescu, a declarat ca in cursul noptii a nins in Pasul Bucin si la Lacul Rosu, traficul desfasurandu-se in conditii de iarna pe DN 13 B Gheorgheni - Pasul Bucin - Praid si pe D 12 C, Gheorgheni - Lacul Rosu.

El a precizat ca aceste sosele sunt acoperite cu pana la doi centimetri de zapada framantata, tratata cu antiderapant, iar in utimele 24 de ore s-a actionat cu 83 de tone de material antiderapant si cu 18 utilaje.

Conform meteorologului Gheorghe Ciobica de la Statia Bucin, in Pasul Bucin stratul de zapada proaspat depus este de sapte centimetri, iar temperatura a coborat la minus 2 grade Celsius, aceasta fiind cea mai scazuta din judet.

In judetul Bistrita-Nasaud, in noaptea de marti spre miercuri a nins in Pasul Tihuta, la Piatra Fantanele, iar drumarii au fost obligati sa arunce material antiderapant pe DN 17.

Seful Districtului Piatra Fantanele din cadrul Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Cluj, Vasile Curtean, a declarat, miercuri, ca in zona a nins si zapada s-a depus intr-un strat de un centimetru, iar temperaturile la nivelul solului au scazut spre minus un grad Celsius.

"Am dat pe sosea cu noua tone de sare ca sa nu se formeze polei. Zapada s-a depus in afara carosabilului, nu au fost probleme de circulatie¬, a declarat Curtean.

In judetul Brasov, unde marti au fost probleme din cauza zapezii, fiind inchis pentru deszapezire inclusiv Drumul National 1, se circula in conditii bune, miercuri dimineata, si nu a mai nins.