Trei persoane au fost gasite moarte, miercuri seara, intr-un beci din localitatea buzoiana Clondiru de Sus, comuna Pietroasele, prima ipoteza a anchetatorilor fiind ca s-au intoxicat din cauza gazului emanat de mustul in fermentatie, relateaza Mediafax.

Potrivit politistilor care se afla la fata locului, cele trei persoane decedate sunt doi soti din Bucuresti si fratele unuia dintre cei doi, din Ploiesti.

Localnicii sustin ca cei trei erau nascuti in satul Clondiru de Sus, insa locuiau in Bucuresti si, respectiv, Ploiesti, iar in zona veneau numai toamna pentru a culege strugurii si a face must.

Victimele aveau varste cuprinse intre 55 si 60 de ani si au fost gasite moarte in beci de catre o vecina. Femeia a intrat in gospodaria celor trei dupa ce a fost rugata de sotia barbatului din Ploiesti sa vada ce se intampla, ingrijorata ca nu mai reusise sa ia legatura telefonic cu niciunul dintre cei trei de mai multe ore.

Astfel, au fost identificate cadavrele celor trei in beciul gospodariei, mult prea mic si neventilat pentru cantitatea mare de must depozitat acolo.

Oamenii au reusit sa o scoata pe femeie din beciul din care se simtea miros puternic de gaz rezultat din fermentarea strugurilor, iar pentru scoaterea celor doi barbati au solicitat ajutorul pompierilor si interventia politistilor.

Politistii sustin ca cei trei ar fi morti de circa 10-12 ore inainte de momentul in care au fost gasiti.

In total, de la inceputul culesului strugurilor, in judetul Buzau, cinci persoane si-au pierdut viata in acest mod.