O femeie din Ploiesti este cercetata penal de politisti, dupa ce un caine pe care il adoptase de la Serviciul public de gestionare a cainilor comunitari a scapat din lantul in care era tinut in fata blocului si a muscat un barbat, relateaza Mediafax.

Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Prahova, Raluca Brezeanu, politistii Sectiei 2 Ploiesti au deschis dosar penal pe numele unei femei in varsta de 59 de ani din Ploiesti, fiind acuzata ca a adoptat un caine comunitar care a muscat un barbat.

Politistii au deschis dosar penal dupa ce luni, in jurul orei 10.30, un barbat de 22 de ani a sunat la 112 si a reclamat ca, in timp ce mergea pe aleea unui bloc dintr-un cartier din zona de nord a municipiului Ploiesti, a fost muscat de un caine.

Oamenii legii care s-au deplasat la fata locului au constatat ca animalul era crescut intr-un cotet improvizat in fata blocului respectiv si fusese adoptat de la Serviciul de gestionare a cainilor comunitari de catre femeia de 59 de ani.

Femeia tinea cainele in fata blocului, in lant, animalul reusind sa scape si sa-l muste pe barbatul de 22 de ani.

Locatarii blocului au declarat ca animalul ii deranjeaza si au precizat ca nu este prima data cand ataca o persoana.

Potrivit reprezentantilor autoritatilor locale, cainele a fost adoptat anul trecut, iar in prezent a fost ridicat de pe strada si dus in adapostul Primariei Ploiesti.

Femeia cercetata penal risca o pedeapsa cu inchisoarea intre sase luni si cinci ani.