Salvamontistii din Busteni intervin, sambata dupa-amiaza, in trei cazuri, acestia fiind solicitati pentru coborarea de pe munte a trupului unui turist care a decedat la Varful Omu, dar si pentru recuperarea altor doua persoane, dintre care una ranita in timp ce se afla pe un traseu din Masivul Bucegi, relateaza Agerpres.

Potrivit sefului Serviciului Salvamont Busteni, Gheorghe Haiduc, echipele de salvamontisti actioneaza pentru coborarea de pe munte, de la Varful Omu, a trupului neinsufletit al unui turist maghiar care a decedat cel mai probabil din cauza unui infarct.

O a doua interventie a salvamontistilor vizeaza un turist care nu se mai poate deplasa din cauza unei accidentari pe care a suferit-o la un picior in timp ce se afla pe Valea Bucsoiului. Din primele date, acesta este suspect de fractura de glezna.

De asemenea, un alt turist a cerut ajutorul salvatorilor montani dupa ce s-a ratacit in zona cunoscuta sub numele Circurile Vaii Albe din Masivul Bucegi. Echipele de salvare au plecat pe munte pentru recuperarea acestuia.