Mai multi turisti au fost blocati, luni, timp de doua ore si jumatate, in Roata Mare din Salina Turda, situata in Mina Rudolf, la o adancime de 80 de metri, din cauza unei defectiuni, ei fiind coborati cu ajutorul unei macarale, transmite Mediafax.

Primarul municipiului Turda, Tudor Stefanie, a declarat pentru Mediafax ca 12 turisti au fost blocati, luni, in Roata Mare din Salina Turda, "dar au fost coborati in siguranta, dupa doua ore si jumatate, cu ajutorul unei macarele, de catre angajatii salinei si ai unei firme care se ocupa de mentenanta rotii".

"A fost o problema tehnica, aparuta la un brat al uneia dintre gondolele Rotii Mari. Acesta s-a forfecat si a atins roata, moment in care aceasta s-a oprit. Este prima data de la inaugurarea Salinei Turda, in 2010, dupa modernizarea cu fonduri europene, cand are loc un astfel de incident", a spus Stefanie.

Potrivit acestuia, o echipa de specialisti evalueaza Roata Mare din punct de vedere tehnic.

Directorul Salinei Turda, Vasile Nemes, a declarat, la randul sau, ca este vorba despre opt turisti blocati si ca acestia "au fost coborati in deplina siguranta de catre o echipa tehnica, iar activitatea salinei nu a fost afectata in niciun fel de acest incident".

"Imediat ce s-a constatat defectiunea la roata panoramica, echipa tehnica a salinei a intervenit pentru a asigura securitatea celor opt turisti care in acel moment se aflau in gondolele acesteia. Turistii au fost coborati in scurt timp de pe roata, in deplina siguranta, iar activitatea salinei nu a fost afectata in niciun fel de acest incident. Este pentru prima data cand ne confruntam cu o astfel de situatie de la darea in functiune a acestei instalatii, cu atat mai mult cu cat verificarile tehnice necesare s-au facut in conformitate cu normele recomandate. As vrea sa asigur vizitatorii Salinei Turda ca vom face tot ce ne sta in putere pentru acest caz sa fie unul singular si imi cer scuze turistilor vizati pentru inconvenientele create", a afirmat Nemes.

Acesta a adaugat ca asteapta ca societatea care se ocupa de mentenanta rotii panoramice sa remedieze defectiunea aparuta.

Roata Mare este amplasata in Mina Rudolf, la o adancime de 80 de metri. Roata are o inaltime de 20 de metri, are sase gondole cu opt locuri fiecare, iar un tur complet dureaza opt minute.