Traficul de pe DN1, dinspre Brasov catre Valea Prahovei, este deviat duminica, de la ora 12.00, pe DN1A Sacele - Cheia - Ploiesti, din cauza aglomeratiei, informeaza Centrul Infotrafic al Politiei Romane. De asemenea, incepand cu aceeasi ora, nu mai este permis accesul catre DN1 dinspre Rasnov, pe DN73A Rasnov - Predeal, potrivit sursei citate.

Soferii care vor sa ajunga in Bucuresti au la dispozitie urmatoarele rute:

  • DN73 Rasnov - Brasov, DN1A Sacele - Cheia - Ploiesti;
  • DN73 Rasnov - Pitesti, A1 Pitesti - Bucuresti;
  • DN73 Rasnov - Valea Mare-Pravat, DN72A Stoenesti - Targoviste, DN71 Targoviste - Baldana, DN7 Baldana - Bucuresti.

Traficul rutier in toata tara, in special cel dinspre litoral si statiunile montane, este supravegheat duminica, in ultima zi a mini-vacantei de Sf. Maria, de 2.200 de politisti de la Rutiera, doua elicoptere si 450 de radare, potrivit Politiei Romane, citata de Mediafax.

Astfel, sunt monitorizate in special traseele dinspre statiunile turistice catre Capitala si celelalte aglomerari urbane, autostrazile A1, A2 si A3 (tronsonul Bucuresti - Ploiesti) si sectoarele de drum spre punctele de trecere a frontierei", se arata intr-un comunicat.

Politistii vor monitoriza traficul rutier pentru a preveni accidentele grave si a combate excesele de viteza ale soferilor.

Incepand cu ora 16.00, cand se anticipeaza intensificarea traficului dinspre Litoral si statiunile montane, doua elicoptere ale Inspectoratului General de Aviatie vor survola autostrada Bucuresti-Constanta si DN1, in vederea transmiterii de informatii utile echipajelor de Politie Rutiera aflate la sol. In fiecare dintre elicoptere se va afla si cate un politist de la Rutiera, precizeaza sursa citata.

In actiunea desfasurata la nivel national duminica sunt angrenati si politisti de la ordine publica, pentru a acorda sprijin celor de la rutiera, in special in mediul rural.