Incendiul izbucnit marti dimineata la fabrica de vopseluri Sovecord din Slatina, unde au ars acoperisurile a trei cladiri, o anexa si un garaj, a fost lichidat, potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Olt, Ionut Carciumaru, informeaza Agerpres.

Acesta a precizat ca nu mai este pericol de explozie a solventilor folositi la fabricarea vopselurilor, pentru ca intreaga cantitate de solventi a fost scoasa din cladiri si flacarile au fost stinse.

In incendiu a ars acoperis pe o suprafata de 700 metri patrati, un garaj si o magazie depozit cu butoaie goale.

'Pericolul de explozie a fost pentru ca exista riscul sa ajunga flacarile la butoaiele cu solventi din depozitul central. De aceea pompierii si-au concentrat actiunile pentru stingerea incendiului iar reprezentantii fabricii au actionat cu motostivuitorul pentru scoaterea recipientilor in care se aflau solventi in afara depozitului', a spus reprezentantul ISU Olt.

Acesta a mentionat ca incendiul a fost anuntat de trecatori, care au observat ca iesea fum de deasupra fabricii de vopseluri, nu de angajati, desi la acea ora -7,20 - se aflau acolo un paznic si alti trei angajati.

Cauza incendiului nu a fost stabilita inca si vor fi facute cercetari in acest sens. Valoarea pagubelor urmeaza a fi estimata.

Actiunile pompierilor au fost coordonate de seful ISU Olt, Marin Pica, la fata intervenind, timp de aproape doua ore, echipaje de pompieri de la Slatina, Scornicesti, Bals, de la fabricile TMK-Artrom, Electrocarbon si Rivergate. Au fost folosite 10 autospeciale de stingere a incendiilor cu apa si spuma si autospeciala pentru lucrul la inaltime.