Un spaniol acuzat ca a inselat mai multe romance, carora le-a promis ca le poate ajuta, contra-cost, sa se angajeze la o companie aeriana din Spania, a fost retinut, joi, dupa ce a fost prins in flagrant, pe Aeroportul "Henri Coanda", de politistii de frontiera, informeaza Politia de Frontiera.

"La inceputul lunii august 2013, politistii de frontiera din cadrul PTF Aeroport International Henri Coanda au intrat in posesia unor informatii cu privire la faptul ca un cetatean spaniol, sub pretextul ca este reprezentant al unei companii aeriene spaniole, recruteaza cetateni romani, in incinta aeroportului, in vederea angajarii ca reprezentanti ai acesteia in Romania", se arata intr-un comunicat remis vineri de Politia de Frontiera, citat de Mediafax.

Potrivit sursei citate, politistii au devenit banuitori, mai ales ca respectiva companie aeriana nu mai opereaza pe Aeroportul "Henri Coanda".

Surse din randul anchetatorilor spun ca politistii l-au observat, joi, pe Sanchez Jose Carlos Barios, in varsta de 40 de ani, in timp ce statea de vorba cu o femeie in zona publica a aeroportului, despre "semnarea unui contract de munca".

Anchetatorii au stabilit ca Barios se intalnea cu potentialii candidati de mai multe ori, la inceput pentru interviu, iar ulterior pentru completarea unor diferite formulare in vederea semnarii contractului de munca. Pentru a nu trezi suspiciuni, acesta le cerea candidatilor sume mici de bani, sub diferite pretexte pentru realizarea documentatiei necesare in vederea angajarii.

"In urma cercetarilor, au fost identificati 8 cetateni romani care i-au platit cetateanului spaniol sume cuprinse intre 70 si 130 euro, pentru a face demersurile de angajare, urmand ca ulterior acestia sa achite alte sume de bani, cu ocazia semnarii contractului de munca, participarea la diferite cursuri de pregatire, bilete de avion etc.", se mai arata in comunicat.

Pe de alta parte, politistii de frontiera au constatat ca pe numele lui Barios exista si un madat european de arestare, emis in iulie 2013, acesta avand de executat o pedeapsa de sase ani inchisoare, pentru savarsirea in 2004, pe teritoriul Spaniei, a unor infractiuni de fals, deturnare de fonduri si inselaciune.