Turistul german, in varsta de 58 de ani, care a cazut marti dupa-amiaza, intr-o prapastie aflata la altitudinea de 2.390 de metri, in zona Varfului Laitei, Masivul Fagaras, a decedat, a anuntat Adrian David, seful Salvamont Sibiu, citat de Agerpres.

"Turistul cazut in Muntii Fagarasului este decedat. In momentul producerii accidentului, conditiile meteo erau nefavorabile (ceata si ploaie) iar zona era abrupta. Turistul este cetatean strain, in varsta si se afla in excursie impreuna cu fiul sau", a explicat seful Salvamont Sibiu.

In incercarea de a-l salva dupa ce au primit apelul la 112, s-au deplasat pe munte salvamontisti din judetele Sibiu si Arges, potrivit sursei citate. In prezent, salvamontistii sibieni impreuna cu jandarmii montani de la Balea Lac (judetul Sibiu), intervin pentru recuperarea trupului turistului decedat.

In urma cu patru zile, un alt turist care a suferit un accident pe motocicleta a fost transportat de o echipa de salvamontisti sibieni, din statiunea Paltinis, la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta din Sibiu. In acest caz, turistul a supravietuit, fiind tratat de medicii sibieni.