Patru cetateni romani si un algerian au murit intr-un accident rutier produs sambata dimineata in vestul Frantei, in apropierea orasului Bordeaux, anunta autoritatile franceze, potrivit Mediafax. Accidentul a avut loc in jurul orei 5.00 (6.00, ora Romaniei) in localitatea Teich (departamentul Gironde). Anterior, surse citate de presa franceza anuntau moartea a cinci cetateni romani in accident.

Conform informatiilor transmise prin intermediul Ambasadei Romaniei la Paris si primite de la Jandarmeria franceza, membri ai familiilor victimelor accidentului se aflau in coloana, impreuna cu masina accidentata, deplasandu-se de la Bilbao, unde locuiau, spre Romania.

"Potrivit ultimelor informatii primite de Ambasada Romaniei la Paris de la Jandarmeria franceza, doar 4 din cei 5 cetateni decedati in accident sunt romani", a precizat MAE, la solicitarea Agerpres.

Cei patru cetateni romani au fost identificati, iar autoritatile romane competente sunt in curs de a informa oficial familiile celor decedati, a mentionat sursa citata.

"In acest moment, reprezentantii Ambasadei Romaniei la Paris se deplaseaza catre locul accidentului, aflat la aproximativ 600 de km de Paris. Totodata, a fost activat si consulul onorific al Romaniei la Bordeaux. Acestia sunt in permanenta legatura cu autoritatile franceze si sunt pregatiti sa acorde asistenta si protectie consulara in limita competentelor", a adaugat MAE.

Accidentul s-a produs in jurul orei locale 05.00 in comuna Teich, autostrada A660, cand soferul camionului, care circula in sensul Bordeaux-Arcachon, a pierdut controlul vehiculului. Ipoteza luata in considerare de jandarmerie este cea a unei explozii de cauciuc, relateaza AFP.

Un Opel Vectra, in care se aflau 5 barbati - doi in varsta de 19 ani, ceilalti cu varstele de 34, 40 si 46, care circula in sens invers, a fost strivit de camion.

Accidentul a provocat lovirea altor trei vehicule care circulau in spatele Opelului.

Potrivit sub-prefectului regiunii Arcachon, persoanele din masina locuiau in Bilbao. Victimele cautau locuri de munca sezoniere in zona.

Soferul camionului, grav ranit, a fost transportat cu elicopterul la Bordeaux.

La locul accidentului au fost trimise noua autospeciale de interventie si 45 de agenti.