Un avion al companiei maghiare Wizz Air, care a decolat azi dimineata de la Bucuresti, a efectuat in jurul orei 8:00 (ora locala) o aterizare de urgenta pe aeroportul din Fiumicino. Trei pasageri au fost raniti in timp ce erau nevoiti sa evacueze aeronava pe toboganele de urgenta.

Aterizare de urgenta a unui avion Wizz AirFoto: Captura Sky 24

"In acest moment, starea de urgenta este terminata. Au fost doar trei pasageri in stare de soc, dar nu au existat probleme grave. Pista a fost eliberata, situatia e normalizata. Nu va pot spune cati pasageri romani erau la bord"- a declarat pentru Hotnews.ro o responsabila de la departamentul "Relatii Externe" al aeroportului "Leonado da Vinci" din Fiumicino.

Avionul, un Airbus A320, urma sa aterizeze la Ciampino, aeroportul secundar din capitala Italiei, la ora 7:35. Potrivit unui comunicat de presa al Agentiei Nationale pentru Aviatia Civila din Italia (ENAC), in cursul manevrelor de aterizare la Ciampino, la ora 7:23, pilotul si-a dat seama, ca avionul are probleme cu rotile din stanga ale trenului de aterizare.

La ora 7:52, a fost declarata starea de urgenta, iar pilotul a solicitat permisiunea sa aterizeze pe aeroportul din Fiumicino, unde exista piste mai lungi.

Aterizarea de urgenta, efectuata doar pe partea dreapta, a fost terminata in 10 minute. "Pilotul este italian si a efectuat o manevra destul de riscanta, dar cu o deosebita maiestrie. A reusit sa aterizeze la sol foarte lin, ceea ce era foarte greu, date fiind conditiile", a declarat Antonio Del Greco, responsabil al Politiei de frontiera de la Fiumicino.

Potrivit Enac, in afara celor 6 membri ai echipajului, la bordul avionului se aflau 162 de pasageri.

Una din pasagere, o femeie gravida, a fost transportata la spital, cu dureri abdominale. "Nu stim daca a fost externata, oricum nu era o problema grava", a declarat pentru Hotnews.ro responsabila din cadrul aeroportului din Fiumicino.

Pasagerii au fost condusi intr-o sala de asteptare a aeroportului, unde au fost tinuti sub supraveghere medicala. Trei dintre ei sunt inca in stare de soc.

Agentia Nationala pentru Siguranta Zborului a deschis imediat o investigatie si a trimis o echipa de tehnicieni pentru a analiza cauzele incidentului.

ENAC informeaza ca, dupa ce pasagerii au fost asistati in sala aeroportului Fiumicino, au fost condusi la Ciampino, unde erau asteptati de rude.

UPDATE 12:10 Wizz Air informeaza, intr-un comunicat dat presei sambata, ca in urma aterizarii de urgenta nu s-au inregistrat raniti printre pasageri sau membrii echipajului aeronavei. Potrivit Wizz Air, pasagerii sunt asistati de companie.

  • Comunicat de presa Wizz Air

"Zborul Wizz Air, W6 3141, de la Bucuresti catre Roma Ciampino, de azi 8 iunie, a fost redirectionat la Roma - Fiumicino cu 165 de pasageri la bord si 6 membri ai echipajului pentru o aterizare de urgenta cauzata de o problema la trenul de aterizare. Aeronava a aterizat in siguranta la ora 8:15, iar pasagerii au fost debarcati pe tobogane. Nu au fost raniti printre pasageri si membri ai echipajului. Pasagerii sunt asistati de companie. Wizz Air va colabora cu autoritatile pentru investigatie si isi cere sincer scuze tuturor pasagerilor afectati de inconvenientele provocate de aterizarea de urgenta."

AFP informeaza ca pista pe care a aterizat aeronava a fost inchisa, actiune ce ar urma sa provoace intarzieri la aterizari si plecari de pe aeroportul din Roma.