Un numar de 45 de localitati din judetele Ilfov si Giurgiu erau, la ora 17.00, total sau partial, fara curent electric, numarul localitatilor in aceasta situatie fiind insa dublu cu o ora inainte, din cauza furtunii, potrivit oficialilor Enel, citati de Mediafax.

Din cauza furtunii puternice insotita de rafale de vant (ce a suflat cu viteza de pana la 70 de kilometri pe ora) si descarcari electrice, in decursul dupa-amiezii au fost afectate retelele electrice din raza de activitate a societatii Enel Distributie Muntenia, potrivit unui comunicat al companiei.

La ora 17.00, situatia se prezenta astfel: in judetul Ilfov au ramas nealimentate partial 12 linii electrice aeriene de medie tensiune, fiind afectate 24 de localitati, in judetul Giurgiu au ramas nealimentate partial 11 linii de medie tensiune ce deservesc 19 de localitati, iar in Bucuresti existau o serie de incidente punctuale, in curs de remediere.

Printre cauzele care au dus la producerea incidentelor, pe fondul conditiilor meteo deosebite, se numara izolatori sparti si conductori rupti, copaci si crengi cazute pe liniile electrice aeriene.

La ora actuala sunt mobilizate 32 de echipe Enel Distributie Muntenia si ale contractorilor care actioneaza pentru restabilirea in cel mai scurt timp a alimentarii cu energie electrica a consumatorilor.

Se estimeaza ca, in cursul zilei de astazi, alimentarea cu energie electrica va putea fi reluata in toate zonele afectate, mai spun reprezentantii companiei.