Un taxi a fost prins miercuri dimineata intre doua tramvaie la intersectia dintre soseaua Progresului si Calea 13 Septembrie. Doua persoane care se aflau in autoturism au necesitat ingrijiri medicale din partea medicilor de la Ambulanta, a declarat purtator de cuvant al ISU Bucuresti, Daniel Vasile, pentru Agerpres.

Accident in Capitala Foto: Captura RTV.net

UPDATE 10:57 Circulatia tramvaielor liniilor 1, 8, 11 si 25 a fost reluata miercuri, in jurul orei 10:00, pe Soseaua Progresul, dupa ce a fost deviata timp de mai bine de o ora, informeaza Mediafax.

Purtatorul de cuvant al Regiei Autonome de Transport Bucuresti (RATB), Brandusa Raeceanu, a declarat pentru agentia de presa citata ca tramvaiele liniilor 1, 8, 11 si 25 si-au reluat traseul de baza pe Soseaua Progresul in jurul orei 10.00.

UPDATE 9:56 Circulatia tramvaielor liniilor 1, 8, 11 si 25, care au traseu prin zona in care s-a produs accidentului, a fost deviata intrucat traficul in zona este restrictionat, a declarat, miercuri, purtatorul de cuvant al RATB.

Accidentul s-a produs pe Soseaua Progresul, intre statiile de tramvai Aprodex si Calea 13 Septembrie, dupa ce taximetrul a iesit de pe un drum secundar fara sa se asigure si a intrat in coliziune cu un tramvai al liniei 1 care circula regulamentar pe sensul catre Razoare si cu unul dintre tramvaiele liniei 11 care circula catre Calea Rahovei, a declarat pentru MEDIAFAX purtatorul de cuvant al Regiei Autonome de Transport Bucuresti (RATB), Brandusa Raeceanu.

Brandusa Raeceanu a precizat ca tramvaiele liniilor 8 si 25 au fost deviate pe traseul Vasilea Milea catre Gara Basarab, iar tramvaiele liniilor 1 si 11 au fost deviate de la Basarab la Depoul Militar. In sens opus, tramvaiele celor patru linii care merg catre Sura Mare au fost deviate de la intersectia Soseaua Progresul cu Calea 13 Septembrie catre cap de linie Ghencea.

Purtatorul de cuvant al Brigazii Rutiere a Capitalei, Andrei Codau, a declarat ca circulatia tramvaielor in zona producerii accidentului este blocata pe ambele sensuri pentru a se face cercetarea la fata locului si a se stabili cauza accidentului. Andrei Codau a precizat ca circulatia va fi reluata in aproximativ 30 de minute.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Bucuresti a declarat pentru Mediafax ca taximetrul a fost prins intre doua tramvaie ale liniilor 1 si 11 care circulau in sens opus, accidentul fiind sesizat in jurul orei 8:35.

In urma accidentului, soferul taximetrului, in varsta de 35 de ani, si o femeie aflata in masina, de 28 de ani, au fost raniti la nivelul capului, insa sunt constienti, fiind transportati la spital pentru investigatii medicale.

Cele doua persoane ranite nu au ramas incarcerate in urma accidentului, acestea fiind scoase pe geamuri din masina prinsa intre cele doua tramvaie, a precizat Daniel Vasile.

La fata locului au fost trimise un echipaj de prim ajutor, unul de descarcerare si o autospeciala de stingere incendiu.

Traficul in zona producerii accidentului a fost restrictionat, la fata locului fiind echipaje de la Brigada de Politie Rutiera.