Doua persoane au murit si alte doua sunt date disparute, dupa ce s-au rasturnat cu barca pe Lacul Murighiol, la ora transmiterii acestei stiri sase ambarcatiuni cu 23 de persoane la bord fiind in cautarea disparutilor, informeaza Mediafax.

Prefectul judetului Tulcea, Lucian Simion Eduard, a declarat pentru agentia de presa ca a fost anuntat de catre primarul localitatii Murighiol ca patru persoane au disparut dupa ce s-au rasturnat cu barca pe Lacul Murighiol.

Potrivit sursei citate, cei patru se intorceau de la o inmormantare, unde fusesera plecati de joi, iar vineri dupa-amiaza "s-a intamplat ceva cu barca" si cele patru persoane - doi barbati si doua femei - s-au rasturnat cu ambarcatiunea in Lacul Murighiol, posibil din cauza valurilor create, a cioturilor din apa sau a unor plase.

Prefectul a precizat ca doua persoane au fost gasite inecate, iar celelalte doua persoane disparute sunt cautate in continuare, in zona fiind sase ambarcatiuni la bordul carora se afla 23 de persoane.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Tulcea, Daniela Tulceanu, a declarat pentru Mediafax ca cele patru persoane au fost date disparute, vineri dupa-amiaza, in jurul orei 17:00, in timp ce se deplasau cu o barca intre localitatile Caraorman si Murighiol.

Potrivit sursei citate, acestea au fost cautate toata noaptea de catre reprezentanti ai Politiei de Frontiera, dar fara succes.

"In cursul diminetii de sambata, cautarile au fost intensificate, participand reprezentanti de la Garda de Coasta, lnspectoratul Judetean de Politie Tulcea, Capitania Zonala Tulcea, ai ISU Tulcea si ai Primariei Murighiol, reusind, in jurul pranzului, sa gaseasca, in zona Lacului Isacova, un barbat si o femeie, ambii decedati. In continuare sunt cautate si celelalte doua persoane disparute", a mai spus Tulceanu.