O grupare de traficanti de canabis a fost destructurata la Constanta de politistii Serviciului Antidrog, anchetatorii facand o perchezitie la o ferma unde au fost gasite aproape 500 de ghivece cu plante de canabis, valoarea drogurilor care ar fi fost obtinute ridicandu-se la peste 3,5 milioane lei, transmite Mediafax.

Potrivit Inspectoratului de Politie Constanta, politistii specializati in combaterea criminalitatii organizate au prins in flagrant, miercuri, in municipiul Constanta, cinci persoane cu varste cuprinse intre 17 si 33 de ani, care detineau aproximativ 50 grame de canabis pe care intentionau sa le vanda la pretul de 50 de lei un gram.

Ulterior, extinzand cercetarile, anchetatorii au facut, joi, o perchezitie la o ferma din satul Dorobantu, comuna Nicolae Balcescu. Ferma apartine unui barbat de 62 de ani si este administrata de fiul acestuia, in varsta de 41 de ani, iar intr-una dintre anexe a fost descoperita o cultura cu plante de cannabis, formata din 498 de ghivece. Plantele cultivate in ghivece aveau o inaltime medie de un metru, prezentand inflorescente. In urma recoltarii plantelor s-au obtinut 71 de kilograme de masa vegetala verde de cannabis. Valoarea pe piata a drogurilor confiscate se ridica la 3.550.000 de lei.

Incaperea in care a fost descoperita cultura era prevazuta cu sisteme de ventilatie, echipamente de iluminare de control al PH-ului apei si de umidificare, din cercetari reiesind ca administratorul fermei a achizitionat echipamentele specifice cresterii canabisului si a finantat cultura ajutat un alt barbat.

Cei doi barbati au fost retinuti pentru 24 de ore de procurorii DIICOT pentru trafic de droguri de risc, in modalitatea cultivarii, si initiere sau constituire a unui grup infractional organizat, urmand ca vineri sa fie prezentati instantei cu propunerea arestarii preventive pentru 29 de zile. Totodata, a fost dispusa masura instituirii sechestrului asupra tuturor bunurilor gasite in spatiul destinat cultivarii plantelor de canabis.

Ceilalti cinci barbati, suspectati ca erau dealeri de droguri in Constanta, sunt cercetati in libertate pentru punere in circulatie de droguri de risc.