Un elicopter de tip IAR-330 Puma Socat al Ministerului Apararii s-a prabusit joi dupa-amiza in zona localitatii Beresti-Bistrita (judetul Bacau), anunta B1 Tv. La bordul aparatului de zbor se aflau cinci persoane, dintre care doua si-au pierdut viata, iar trei sunt ranite. Cei cinci membri ai echipajului implicati in accident erau angajati ai Ministerului Apararii Nationale.

IAR 330 Puma SOCATFoto: MApN

UPDATE ora 23.00: Cei doi militari care şi-au pierdut viaţa în accidentul aviatic de joi din judeţul Bacău sunt maistrul militar cls. a III-a Laurenţiu Chiru şi plutonierul Vasile Manolache, iar cei trei care au fost răniţi se numesc Petru Pricop, locotenent-comandor, Cătălin Balmuş, căpitan, şi Doru Nănescu -caporal.

Ora 19:43: Una dintre victimele accidentului de elicopter produs la Bacau a ajuns joi seara la Spitalul de Urgenta Floreasca, la Departamentul de chirurgie plastica si reparatorie. "Pacientul are traumatism cranio-cerebral, toraco-abdominal, mai multe arsuri. El va fi intubat si supus mai multor investigatii", a declarat pentru Agerpres prof. dr. Ioan Lascar, seful departamentului.

Ora 17:08: Purtatorul de cuvant al ISU Bacau, locotenentul Andrei Grecu, a declarat, la RTV, ca doua persoane au murit si alte trei au fost ranite in accidentul de elicopter, potrivit Agerpres.

Cei trei raniti au fost preluati de un elicopter care a venit la locul producerii accidentului si au fost transportati la Spitalul judetean din Bacau.

Reprezentantul ISU a precizat ca elicopterul este inca in flacari si pompierii intervin pentru lichidarea incendiului.

Elicopterul Puma Socat apartinand Flotilei 95 Aeriene a Fortelor Aeriene Romane s-a prabusit joi in jurul orei 16:00 in apropierea localitatii Beresti-Bistrita din judetul Bacau, in timpul executarii unui zbor in formatie, a precizat MApN.

"Anuntul a fost facut de un participant la trafic pe DN 2", a declarat pentru Agerpres locotenent Andrei Grecu, purtator de cuvant al ISU Bacau.

Ministrul Apararii nationale si seful Statului Major General, impreuna cu specialisti din cadrul Statului Major al Fortelor Aeriene, s-au deplasat la locul accidentului.