Un lift de la Casa Presei a cazut de la nivelul etajului doi, doua persoane ranite fiind transportate la spital. Coordonatorul SMURD Bucuresti, dr. Bogdan Oprita, a precizat ca unul dintre raniti a fost transportat la Spitalul de Urgenta Floreasca, avand o contuzie la spate, iar celalalt a fost preluat de o masina de la Serviciul de Ambulanta Bucuresti - Ilfov (SABI).

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bucuresti, Daniel Vasile, a declarat pentru Mediafax ca in liftul de la Casa Presei care a cazut in gol erau patru persoane, doua fiind transportate la spital.

Managerul Serviciului de Ambulanta Bucuresti - Ilfov, dr. Alis Grasu, a declarat ca persoana transportata cu ambulanta SABI avea fractura la genunchiul drept si a fost dusa la Spitalul de Urgenta Elias.

Anterior, dr. Alis Grasu a precizat, pentru Agerpres, ca din primele informatii este vorba de trei persoane ranite: o persoana a fost preluata de ambulanta cu traumatism la genunchiul drept, echilibrata hemodinamic, constienta si dusa la Spitalul Elias, o a doua persoana a fost preluata de SMURD si dusa la Spitalul Floreasca, iar o a treia a refuzat internarea.

Apelul la 112 a fost primit la ora 16.30.

UPDATE: O persoana din liftul prabusit in gol la Casa Presei spune ca acesta ar fi cazut de la etajul 2

Una dintre victimele din liftul prabusit in gol la Casa Presei, Daniela Spita, a declarat miercuri pentru Agerpres ca acesta ar fi cazut de la etajul 2 pana aproape de subsol.

"Am urcat noua persoane intr-un lift care era de zece persoane, pentru 800 de kg, si am cazut cu liftul, a cazut cam doua etaje. Plecasem de la 1 si cred ca urcase pana la etajul 2, am cazut pana intre subsol si parter. Am stat blocati in lift putin - 5, 10 minute. Lifturile nu sunt prevazute cu liftier. Liftul in care eram noi era vechi intr-adevar, celelalte doua sunt lifturi noi (...) avem inspectia muncii facuta, nu avem asigurare privata de la angajator", a declarat Daniela Spita, angajata Consiliului Concurentei, ranita la genunchi in urma incidentului.

Daniela Spita a mentionat ca in afara de ea alte doua persoane au fost ranite, una la coloana, iar alta la genunchi.

"Eram in lift si am vrut sa urcam la etajul 7, nici macar nu a schitat un moment ca liftul urca, a cazut pur si simplu. Din trei lifturi nu mai merge decat unul singur", a declarat Carmen Bucur, o alta persoana prezenta in lift in momentul cand acesta s-a prabusit in gol.