Un schimb de focuri a izbucnit miercuri la o uzina de prelucrare a lemnului apartinand grupului Kronospan, in Menznau, in centrul Elvetiei, in urma caruia trei persoane si-au pierdut viata si alte sapte persoane au fost ranite grav, scrie AFP.

Barbatul care a deschis focul, si care si-a pierdut si el viata, era un elvetian in varsta de 42 de ani, angajat de peste 10 ani in aceasta uzina.

Un purtator de cuvant al politiei a afirmat ca acesta nu a tras la intamplare ci si-a selectat victimele.

O linie telefonica de urgenta a fost creata pentru familiile si angajatii acestei fabrici, Kronospan, o societate austriaca ce este numarul unu mondial in productia de placi pe baza de lemn.

Importante forte de politie s-au deplasat la fata locului si perimetrul a fost inchis, a adaugat politia, fara a preciza numarul victimelor.

Menznau este situat in cantonul Lucerna.

Potrivit unei martore oculare, o persoana ar fi intrat in cantina uzinei si ar fi deschis focul. Aceasta afirma ca cinci persoane au fost ucise, scrie cotidianul Luzerner Zeitung, o informatie care nu a fost insa confirmata de politie.

Elvetia este a treia tara din lume in ceea ce priveste numarul de arme detinute de cetateni, dupa Statele Unite si Yemen.