Suceveanul care a impuscat, sambata, doua persoane intr-un local, a primit ordonanta de retinere pentru 24 de ore, a declarat pentru Agerpres purtatorul de cuvant al IPJ Suceava, Ionut Epureanu.

Trei persoane au ajuns, sambata, la Unitatea de Primire a Urgentelor din cadrul Spitalului Judetean Suceava, dupa un conflict spontan izbucnit intr-un restaurant din centrul orasului, unde s-au tras mai multe focuri de arma.

Potrivit IPJ, Cornel Daniel Acasandrei, de 40 de ani, angajat al ziarului "Monitorul de Suceava", a folosit un pistol cu bile de cauciuc, pe care il detinea legal, si a tras patru focuri, in timpul unei altercatii in restaurantul "Oscar Wilde", apartinand fiului primarului PDL de Suceava Ion Lungu. A fost impuscat in picior un barbat de 25 de ani si intr-un brat o tanara de 23 de ani. Agresorul a fost si el lovit cu pumnul in zona fetei. Toti trei au primit ingrijiri medicale, dar nu au ramas internati.

Acasandrei a fost incatusat si dus la Politie pentru audieri. Este cercetat pentru ultraj, tulburarea linistii si ordinii publice, loviri si alte violente, amenintare si uz de arma neletala fara drept. Tanarul impuscat in picior este cercetat penal pentru lovire si alte violente.