Aproximativ 600 de persoane care au petrecut Revelionul la Palatul RSR din Podari (Dolj) au facut scandal, spargand pahare si farfurii, dupa ce ar fi primit la masa peste stricat si alune cu viermi, oamenii chemand Politia, in timp ce personalul unitatii a fugit, transmite Mediafax. Reprezentantii Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorului (CJPC) Dolj spun ca au mers marti la restaurantul din Podari si ca "la prima vedere" nu au constatat nereguli.

"Am aflat despre incident, am chemat un coleg si am mers la fata locului. In momentul in care am ajuns lucrurile erau incheiate, consumatorii erau plecati acasa si Politia facuse constatarea. Nu a mai existat nici mancare stricata, nici mancare nestricata. Clientii, dupa servirea primului fel din meniu, care a fost peste, dupa ora 24.00, cand ar fi trebuit sa serveasca felul al doilea, nu au mai avut rabdare pana se serveste la fiecare masa acest articol. In acel moment un grup de consumatori, care, se pare, erau in stare mai turbulenta, au intrat in bucatarie si au gonit bucatarii si au luat cat a dorit fiecare. Unii au luat foarte mult, unii nu au luat deloc", a declarat marti seful Comisariatului pentru Protectia Consumatorului Dolj, Gheorghe Marinescu.

Acesta a mai precizat ca i-a chemat pe patronii localului pentru a-i prezenta facturile produselor care erau in meniu pentru a vedea cu exactitate daca au fost achizitionate alimentele din meniu.

"Eu am vazut deja cateva dintre facturi, insa i-am chemat sa le vedem cu atentie pe toate. La prima vedere nu credem ca sunt nereguli, dar vom vedea. Oricum acest restaurant este recunoscut pentru organizarea unor mese mari. Noi am vorbit cu patronii localului si au spus ca de fapt ei sunt cei pagubiti pentru ca le-a fost vandalizata bucataria", a mai spus Marinescu.

Patronul localului nu a putut fi contactat.

Aproximativ 600 de persoane care au petrecut Revelionul la Palatul RSR din Podari au facut scandal, spargand pahare si farfurii, dupa ce ar fi primit la masa peste stricat si alune cu viermi, oamenii chemand Politia, in timp ce personalul unitatii a plecat.

Restaurantul Palatului RSR aflat pe malul Jiului, in localitatea Podari, a organizat un revelion cu aproximativ 600 de persoane, iar in meniu erau trecute peste, friptura de curcan, friptura de porc si desert.

Oamenii sustin ca in loc de mancarea promisa ar fi primit doar peste alterat si alune cu viermi.

"Ne-au dat un peste care mirosea urat, era stricat de ceva timp si in rest nimic. Am facut foamea. Ca antreuri ne-au pus niste alune, iar eu am gasit un vierme uscat. Asa ceva este incredibil, la un restaurant cu o reputatie buna¬, a spus Mihaela Popescu, o femeie care a petrecut Revelionul la palat.

Oamenii au inceput sa faca scandal, iar multi dintre ei au dat buzna in bucatarie si au spart pahare si farfurii. Unii chiar s-au apucat sa gateasca singuri.

De teama oamenilor, personalul localului a plecat din restaurant.

"Ne-am dus peste bucatari, iar una dintre femei a inceput sa planga si ne-au spus ca managerul a plecat si nu s-a ocupat. Ne-a spus ca daca ne e foame sa ne luam noi de pe acolo ce vrem. Unii dintre meseni au luat prajituri, altii si-au facut singuri cate o friptura pe plita. Fiecare a luat ce a apucat de prin frigiderele lor", a spus un alt participant la Revelionul de la Palatul RSR.

Revoltati, multi dintre oameni, care au platit 150 de lei de persoana, au sunat la Politie, iar la fata locului a ajuns si seful Politiei Craiova, Popa Mauriciu.

"Am primit mai multe apeluri prin 112 de la mai multi oameni, participanti la petrecerea de Revelion din restaurantul din Podari, care reclamau calitatea indoielnica a mancarii, respectiv a pestelui. Se pare ca ospatarii si administratorii restaurantului au plecat pentru ca atunci cand am ajuns aici am observat ca nu avem cu cine sa vorbim. Invitatii au fost destul de numultumiti de calitatea mancarii si de lipsa unui

personal adecvat care sa-i serveasca si ar fi spart pahare si farfurii. Din fericire nu s-a recurs la acte de violente", declara seful Politiei Craiova.