Politista din Bals care si-a injunghiat fostul sef pe motiv ca ar fi violat-o mentioneaza, in plangerea depusa la DIICOT Craiova impotriva acestuia, numele sefului Politiei Olt, al sefului Politiei Bals si al unui prim-procuror cu care fostul sau sef ar fi obligat-o sa intretina relatii sexuale, scrie Mediafax.

Seful DIICOT Craiova, Adrian Gluga, a declarat, sambata, ca in cuprinsul plangerii depuse in 24 decembrie de catre politista Melania Renghea, impotriva comisarului-sef Gheorghe Barbu de la Politia Bals, sunt mentionate nume de la varful Politiei Olt.

Astfel, in plangerea depusa de femeie, pentru viol si santaj, sunt mentionate numele sefului Politiei Bals, Ion Sotea, al sefului Inspectoratului de Politie Olt, Ion Voicu si al prim-procurorului Parchetului de pe langa Judecatoria Bals, la care Barbu ar fi dus-o pe politista pentru a intretine relatii sexuale cu ei.

"A fost depusa o plangere pentru santaj si viol impotriva comisarului-sef Gheorghe Barbu. Melania Renghea a reclamat in cuprinsul plangerii ca Barbu a constrans-o sa intretina relatii sexuale cu el, dar si cu seful Politiei Bals, Ion Sotea, cu seful Inspectoratului de Politie Olt, Ion Voicu, dar si cu un alt politist care i-a facut lucrarea politistei inainte de a fi facute disponibilizari si de a fi sustinut concursul. De asemenea, a fost depusa plangere si impotriva prim-procurorului Laurentiu Turcin de la Parchetul de la langa Judecatoria Bals", a declarat Gluga.

El a precizat ca in acest caz DIICOT si-a declinat competenta catre Parchetul Curtii de Apel Craiova.

De asemenea, la Parchetul Tribunalului Olt a fost deschis un dosar penal pe numele Melaniei Renghea, pentru tentativa de omor.

Seful Politiei Bals, Ion Sotea, nu a dorit sa comenteze faptul ca numele sau apare in plangerea formulata de fosta sa subalterna.

Seful IPJ Olt nu a putut fi contactat in legatura cu acelasi subiect.

Politista Melania Renghea de la Politia Bals si fostul sau superior Gheorghe Barbu au ajuns la spital, miercuri dupa-amiaza, dupa ce femeia, care sustine ca politistul ar fi violat-o, l-a injunghiat pe acesta de mai multe ori in abdomen.

Comisarul Gheorghe Barbu din cadrul Sectiei de Politie Bals a fost injunghiat de mai multe ori in abdomen si la picioare de catre Melania Renghea, in varsta de 27 de ani. Femeia a lucrat in cadrul Sectiei Bals, comuna Bobicesti, care intra in subordinea comisarului Barbu, iar in urma cu cateva luni a solicitat si obtinut mutarea la Sectia de Politie din localitatea olteana Brancoveni.

Din primele date a reiesit ca miercuri dupa-amiaza femeia a mers cu autoturismul sau in Morunglav, localitatea de domiciliu a fostului sau sef si, sub pretextul ca vrea sa ii transmita un mesaj, l-ar fi chemat pe acesta in autoturismul sau si, in urma discutiei cu acesta, l-ar fi injunghiat, cel mai probabil, cu un cutit, de mai multe ori in zona abdominala.

Sotul politistei, care este insarcinata, a sustinut inca de atunci ca aceasta ar fi fost violata in trecut de catre comisarul Gheorghe Barbu, la acea vreme seful politistei.

Sotul femeii spune ca a aflat de toata povestea abia in 22 decembrie si ca a incurajat-o pe aceasta sa depuna plangere, lucru care s-ar fi petrecut in data de 24 decembrie, la DIICOT Craiova.

Politista afirma intr-o scrisoare pe care i-a dictat-o sotului sau de pe patul de spital si care a fost data publicitatii vineri ca Gheorghe Barbu ar fi oferit-o drept favor sexual unui procuror si altor trei politisti si ca nu crede ca acesta este la prima fapta de acest gen, facand apel la eventuale victime sa o ajute, potrivit Pro Tv.

"Am intalnit o persoana pe nume Barbu Gheorghe care face parte din acea categorie de oameni pe care nu ai vrea sa ii cunosti niciodata in viata (...) Acest Gheorghe Barbu s-a folosit de toate avantajele pe care functia pe care o ocupa i le oferea si a inceput sa ma trateze exact ca pe fiecare femeie pe care a intalnit-o, si anume ca pe un obiect", se arata in scrisoare.

Potrivit Pro Tv, si in plangerea depusa la Parchetul din Craiova, tanara il acuza pe comisarul sef ca a batut-o, violat-o si, mai mult decat atat, a oferit-o drept favor sexual unui procuror si altor trei colegi din Politie. Totodata, femeia sustine ca Gheorghe Barbu ar fi santajat-o ca daca nu se supune va fi trecuta pe lista celor care urmeaza sa fie disponibilizati

"Prin acest calvar am trecut eu si sper din tot sufletul sa nu mai existe nimeni care sa pateasca ce am patit eu", spune politista in scrisoare.

Melania Renghea marturiseste ca dupa ce a absolvit Academia de Politie s-a angajat ca agent si ca imediat s-a lovit de lumea dura a barbatilor.

"Unii dintre politisti incercau intr-un fel sa se razbune prin toate mijloacele pe noi, femeile, care vrem sa ajungem politiste, spunand ca femeile nu au ce cauta in acest sistem inchis ca o carapace", afirma ea.

Politista mai spune in scrisoare ca, dupa parerea ei, comisarul Barbu nu este la prima fapta de acest fel.

"Nu cred ca acest individ este la prima fapta de acest fel. Din acest motiv, fac apel deschis la toate femeile care au intrat in contact cu acest Barbu Gheorghe si care au patit ce am patit eu. Eu am inceput un razboi insa ca sa pot castiga am nevoie de femei puternice langa mine chiar daca in momentele cand Barbu le santaja, le ameninta sau le viola se considerau slabe sau femei de nimic", se mai arata in scrisoarea politistei.

Politistul Gheorghe Barbu a mai intrat in atentia presei in luna martie a anului 2010, cand a fost filmat in timp ce consuma bauturi alcoolice, dupa care ar fi plecat la volanul unei masini. Barbu a fost oprit atunci de un coleg politist care se afla intr-o razie, insa Barbu a fugit pe camp. El a fost cercetat de catre colegii sai pentru sustragerea de la recoltarea de probe bilogice, insa nu a fost sanctionat, ci, din contra, la scurt timp ar fi fost promovat.

In 10 decembrie, MAI a anuntat ca seful Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Olt, Ion Voicu, cei doi adjunctii ai acestuia, seful Politiei orasului Bals si alti opt politisti cu functii de conducere sunt cercetati disciplinar in urma unui control care a avut loc la solicitarea ministrului Administratiei si Internelor.

Cei 12 sunt cercetati pentru management defectuos si lipsa de reactie in combaterea infractionalitatii stradale, in urma unui denunt formulat de un politist si a unei anchete jurnalistice difuzate de un post tv, declara purtatorul de cuvant al MAI, Monica Dajbog.

De asemenea, alti noua politisti, dintre care doi cu functii de conducere, au primit atentionari, preciza MAI.

Masurile au fost luate in urma controlului dispus de ministrul Administratiei si Internelor, Mircea Dusa, in perioada 20 noiembrie - 6 decembrie.

Purtatorul de cuvant al MAI mai spunea ca actiunea disciplinara survine difuzarii unui material de presa si a denuntului formulat de un politist care a mers inclusiv in audienta la ministrul Mircea Dusa si care a trimis, in 20 noiembrie, Corpul de Control pentru a verifica neregulile sesizate.

In urma verificarilor, reprezentantii MAI au sesizat Parchetul de pe langa Curtea de Apel Craiova in legatura cu imprejurarile in care, la data de 9 aprilie 2010, s-a organizat concursul pentru ocuparea functiei de sef al Politiei Draganesti-Olt - concurs la care seful Politiei Bals a avut calitatea de membru al comisiei -, existand suspiciuni de fraudare a examenului.

Dupa ce procurorii au deschis un dosar penal pe numele ofiterului, ministrul Administratiei si Internelor a cerut Corpului de Control sa extinda verificarile si la nivelul Inspectoratului Judetean de Politie Olt.